Kalkknuser

Alt om kalk

Ønsker du at fjerne kalk i vaskemaskinen? Overvej dette

Vi er efterhånden blevet vant til, at til alle maskiner, der gør brug af vand som eksempelvis vaskemaskinen, opvaskemaskinen, elkedlen etc., også vil ende med at lide under de kalkplamager og -belægninger, der kommer som følge af det store forbrug af vand. Særligt ved vaskemaskiner er det vigtigt at være opmærksom på, om dette genstridige mineral sætter sig på eksempelvis varmelegemet i maskinen, der skal sørge for at vaske tøjet til det ønskede antal grader, som du selv angiver inden hver vask.

Læs mere...

Ønsker du at fjerne kalk fra vandvarmer? Overvej dette

Flere steder i Danmark oplever boligejerne er stort indhold af kalk i deres brugsvand. Dette vil unægtelig medføre de klassiske kalkbelægninger på flisegulvene, ved vandhaner og ikke mindst i de essentielle køkkenmasker såsom elkedlen, kaffemaskinen etc. Når vandet fra vandhanerne får lov til at tørre, kan der nemt efterlades plamager af kalk, såfremt der er højt niveau af dette mineral i vandet. For din vandvarmer kan dette høje niveau betyde, at ydeevnen på vandvarmeren bliver forringet, og at det dermed kræver mere energi for denne at varme vandet til resten af boligens vandforbrug op.

Læs mere...

Ønsker du at fjerne kalk fra vandrør? Overvej dette

Oplever du, at dine vandhaner og brusehoved ikke længere har det samme vandtryk, som de før havde, kan det være fordi, at dine vandrør er plaget af kalkaflejringer, der gør det sværere for vandet at komme igennem røret og ud i dine vandhaner. I sådanne tilfælde er det nødvendigt at finde en løsning, der kan afhjælpe dine vandrørs genstridige mineralaflejringer, således at vandet atter kan strømme igennem rørene uden yderligere besvær.

Læs mere...

Ønsker du at fjerne kalk fra brusehovedet? Overvej dette

Kalk indgår som en naturlig del af vores vand i Danmark. I nogle områder vil der være større mængder af dette naturlige mineral, men vi oplever alle fra tid til anden, at der kan komme til at sætte sig plamager eller måske deciderede aflejringer ved de steder i boligen, hvor vi hyppigst benytter os af vand. Dette kan eksempelvis være på vores badeværelser; ved armaturer, brushoved, toiletcisterne mm.

Læs mere...

Sådan opnår du et kalkfrit hjem

I de senere år er der blevet sat særligt fokus på det danske brugsvand, samt hvorledes dette vand kan blive optimeret. Flere forbrugere er i dag bekymrede for den mængde af kalk, der er i det danske brugsvand på baggrund af de negative effekter, dette mineral har haft.

Læs mere...