Kalkknuser.dk

Boligforening

Nogle af Danmarks største boligforeninger bruger Kalkknuser!

FSB, Lejerbo og AKB er nogle af de boligforeninger, der bekæmper genstridigt kalk i vandet med et system fra AMTech Aqua Miljø.

Fordelene ved at bekæmpe genstridigt kalk, vil ikke kun komme beboerne til gode, ejendomsinspektør og boligadministrator vil også kunne opleve økonomiske og miljømæssige gevinster af systemet fra Kalkknuser. Kontakt os allerede i dag for at få en skræddersyet løsning til jeres boligforening. Eller læs videre og bliv klogere på, hvorfor det en god ide at bekæmpe genstridigt kalk.

*Kalkknuser-enheder til vandværker, industri og boligforeninger kommer med hele 10 års garanti. 


Problemer med kalk i vandet

Det høje kalkindhold i grundvandet giver boligforeninger og husstande overalt i Danmark store økonomiske og miljømæssige udfordringer. For den almindelige husstand kommer det oftest til udtryk i tilkalkede maskiner og badeværelser, læs evt. mere om kalk i hus her.

For boligforeninger kan der også være andre konsekvenser, forbundet med kalk i vandet.

Svagt vandtryk

Kalk i vandrør

Er der problemer med lavt tryk på bruseren eller en slatten vandstråle fra vandhanen, kan det skyldes kalk i vandrørene. Over tid kan kalk sætte sig inde i vandrør, nærmest som en hård sten, der forhindrer vandet i at løbe igennem. Udover irritationer ved svagt vandtryk i ejendommen, kan det også have økonomiske konsekvenser.


I artiklen fra Teknologisk institut:”Udredning om fysisk vandbehandling for løsning af kalkproblemer i vandinstallationer” Undersøgte man konsekvenserne ved kalk i vandrør. Man fandt blandt andet ud af at det koster 6 gange så meget energi, at pumpe 12 liter vand pr. minut gennem et 20 mm rør med 3 mm kalkbelægninger, som det gør med et rør uden belægninger.

Forringelse af varmeledningsevnen

kalks i vandrørenes indflydelse på varmeledningsevnen

I samme artikel fra Teknologisk Institut, undersøgte man også kalks i vandrørenes indflydelse på varmeledningsevnen. Resultatet var klart: Selv et tyndt lag kalk giver en betydelig forringelse af varmeledningsevnen.

Reparationer af ventiler og rør

Ophobning af kalk i rør og ventiler kan skabe problemer i sådan en grad, at det skal fjernes. Dettes gøres oftest med kemikalier, der er skadelige for miljøet. Kalkknuser til boligforeninger fra AMTech Aqua Miljø behandler vandet med frekvenser uden at tilføje kemikalier til vandet.

Derudover kan der være mange andre udfordringer med kalk - fx. også med en tilkalket opvaskemaskine.

Kalkknuser til boligforegninger

De større Kalkknuser modeller består af en computerenhed i et metalskab, som styrer en, eller flere impulsklodser, der monteres udvendigt på vandrørene. Impulserne ændrer omløbsretningen af elektronerne i vandets brintatomer. Se en omfattende forklaring skrevet af den kendte vandværkskemiker, Jørgen Blandford, her!

 

Her fortæller Skee Vandværk om deres egne tests på flere forskellige lokationer.

Kundeudtalelser

”Gennem årene har vi sloges med kalk i vandet. Vi forsøgt alt muligt, så da jeg hørte om Kalkknuseren, havde jeg ikke fidus til det. Men det har virkelig gjort en forskel, selvom jeg stadig ikke helt forstår hvordan det virker”

- Svend Erik Munck, Ejendomsinspektør FSB

 

”Jeg vidste ikke, at der var kommet nyt vand, men pludselig blev min kaffe alt for stærk, selvom jeg doserede den, som jeg plejede. Det er heller ikke længere nødvendigt at afkalke kaffemaskinen hver anden måned. derfor har jeg sparet penge på både eddikesyre og kaffebønner.”

- Hanne Jæger, Beboerforeningens formand

 

"AMTechs teknologi holder kritiske overflader fri for kalkaflejringer i kølevandsanlægget på kompressorer. AMTechs teknologi har sågar været med til at fjerne aflejringer fra allerede tilkalkede oliekølere.
AMTechs teknologi har reduceret aflejringer af kalk og okker på dykpumpe, blot ved installation direkte i brønden der pumpes fra.

- Aalborg Portland

 

”Vi sparer på vedligeholdelsesudgifter og for beboerne er det nu meget nemmere at rengøre badeværelset, for nu kan man tørre kalken væk med en klud”.

- Poul Thrane, Projektleder FSB

Et gennemarbejdet beslutningsgrundlag

Da vi ønsker at give forbrugerne, de driftsansvarlige og bestyrelsen den bedste oplevelse med vores Kalkknusersystem, anbefaler vi følgende forløb:

Vi kommer gerne på besøg og fortæller om vores Kalkknusersystem på et bestyrelsesmøde, eller til jeres generalforsamling, samt fortæller om, hvordan det naturlige indhold af salte og kalk varierer alt efter de lokale forhold i undergrunden.

Oplysninger til brug for udarbejdelse at et tilbud:

Når vi har alle relevante oplysninger på plads, sender vi et uforpligtende tilbud på et Kalkknusersystem, som er tilpasset netop jeres boligforening.

Som boligforening kan I vælge enten at købe eller leje en Kalkknuser - vi regner gerne på begge løsninger, så I kan vælge det rigtige for jer. Uanset hvilken løsning I vælger, så er der 10 års garanti.

Vil du vide mere? 

Hvis du ønsker at høre mere, så kontakt os endelig, så vi kan fortælle nærmere om teknologien.

Du kan kontakte Henrik på: