1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Kan kalk fjernes med magneter? Få svaret her

Måske har du hørt om nye måder, hvorpå man kan fjerne kalk uden at skulle gøre brug af diverse rengøringsmidler og kemikalier? I så fald er du måske stødt ind i brugen af magneter mod kalk, der er en løsning, der kan komme mineralet i vandet til livs ved hjælp af magnetiske bølger. Måske har du hørt denne løsning omtalt som en såkaldt kalk magnet eller en kalkspalter; i alle tilfælde sætter vi i følgende skriv fokus på, hvad denne magnetiske løsning kan bidrage med i kampen mod det hårdføre kalksten. Herunder kan du læse mere om de forskellige metoder, der kan bruges i forbindelse med at komme mineralet i vandet til livs.

Virker magneter mod kalk?

I øjeblikket vil du kunne finde flere forskellige udgaver af den nye kalkfjerner magnet, der kan forhindre kalk i sætte sig i belægninger, inden det kommer ud af din boligs vandhaner. En antikalk magnet fungerer således, at magneterne i det anvendte apparat – ofte kaldet en kalkspalter – kan påvirke vandet, der tilføres boligen. Dette sker ved, at apparatet sættes fast til hjemmets vandrør for dermed at kunne påvirke vandet, der løber ind i huset ved hjælp af magnetisme. En magnet afkalker kan spalte mineralpartiklerne i vandet, således at de vil arte sig anderledes, og knap så genstridigt, når vandet kommer ud af boligens vandhaner.

Man kan således ikke som sådan undgå kalk i vandet med en magnet, men man kan omstrukturere mineralet, så det bliver mere medgørligt. Er man interesseret i at investere i en afkalkningsløsning, der benytter sig af magnetisme, kan det være fordelagtigt at gøre sig sin research ved hjælp af diverse kalk magnet test, der vil være at finde flere forskellige steder på nettet.

Findes der andre løsninger?

I kampen mod det genstridige mineral uden brug af kemikalier, vil du også kunne finde andre løsninger. Her kan vi nævne den effektive Kalkknuser, der benytter sig af ultralydsfrekvenser for at knuse kalken, således at den ikke kan danne irriterende belægninger i boligen, når vandet bliver anvendt til diverse formål. For dine køkkenmaskiner betyder det eksempelvis, at de ikke længere vil være plaget af kalkplamager, mens det for dine vandrør betyder, at vedligeholdelsen af disse ikke vil kræve den samme mængde tid og energi for dig. Kan vandet i stedet løbet frit i vandrørene, ja, så kan du se frem til en hurtigere overstået rengøringsproces, såvel som en billigere varmeregning; jo mindre kalk, der lægger sig i rørene, jo bedre bliver varmeledningsevnen i sidste ende.

Læs mere om Amtech's Kalkknuser her

Der findes således forskellige løsninger og metoder for at opnå et mere medgørligt mineralniveau i vandet. Begge metoder lover ikke, at kalken i vandet vil fjernes, men løser derimod det egentlige problem – nemlig kalkens genstridige natur på hver deres måde. Resultatet for dig bliver en nemmere rengøringsproces, idet al overskydende kalk vil kunne fjernes blot ved hjælp af en svamp eller klud.