1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 5-7 hverdage pt. • Ingen kemikalier

Ønsker du at afkalke din elkedel? Overvej dette

Med tiden kan en elkedel blive kalket til grundet hyppigt brug. Det meget normalt at afkalke sin elkedel med jævne mellemrum for at holde den fri for unødvendige aflejringer, der forhindrer elkedlen i at fungere optimalt, når morgenkaffen skal brygges, eller når eftermiddagsteen skal laves. Hvis du i øjeblikket overvejer, om du skal afkalke din elkedel på gammeldags manér, så vil vi i det følgende skriv tage os friheden til at informere dig om, hvorledes du for fremtiden kan undgå at stå med en irriterende og længerevarende afkalkningsproces, før at du atter kan få lov til at brygge din kaffe.

Kalkaflejringer nedsætter effekten af din elkedel

Du er med stor sandsynlighed allerede opmærksom på kalkaflejringer derhjemme og er klar over, at kalk er et mineral, der kan være frustrerende at have med at gøre. Især elkedlen er en af de ting, der er særligt udsat for kalkaflejringer, og det kan være svært at forhindre kalkbelægningerne i at opstå. Men hvordan er det egentlig, at de små partikler kan være med til at give så store problemer? Det

Hver gang du bruger din elkedel til at lave en kop kaffe eller te, skal der vand i elkedlen, og da vandet har et højt indhold af kalk, går der ikke lang tid, før kalken begynder at sidde fast på både indersiden og ydersiden af din elkedel. Kigger du eksempelvis ned i bunden af din elkedel, har du måske allerede haft opdaget, at der kan sidde et tykt lag af kalk, som vokser mere og mere. Dette lag af kalk vil ofte løsne sig som små flager, der ryger med vandet over i din kop, når du hælder det kogende vand i koppen, og selvom kalken er helt ufarlig, er det ikke specielt indbydende at servere en kop kaffe med kalkflager i.

Når der begynder at blive dannet et tykt lag kalk i bunden af din elkedel, giver det dog ikke kun problemer i form af kalkflager i kaffen. Det tykke lag af kalk gør nemlig også, at vandet bliver svært at varme op, når det ikke har direkte kontakt til bunden af elkedlen, og det tager derfor længere tid for elkedlen at få vandet op at koge. Er du ikke god nok til at afkalke din elkedel, kan du derfor risikere, at effekten af elkedlen forringes, og der er derfor god grund til at prioritere rengøringen af ens elkedel.

 

Sådan undgår du kemikalier og syreholdige produkter

For at kunne afkalke elkedel på bedste vis, er de fleste af os helt sikkert blevet instrueret i at skulle i supermarkedet for at købe eddike eller en anden form for væske med et højt syreniveau. Det kemiske regnestykke bag dette er egentlig logisk nok, idet syre er med til at neutralisere kalk og dermed også de uheldige og unødige aflejringer i din elkedel. Problemet med brugen af disse produkter er dog, at der kan være mange kemikalier i de væsker, vi til dagligt bruger for at slippe af med kalk. Afkalk elkedel behøver ikke at være forbundet med brugen af syreholdige væsker, der i sidste ende bidrager med en negativ effekt på miljøet. I stedet kan man gøre brug af en Kalkknuser, der helt uden kemikalier kan gøre rengøringsarbejdet af din kedel til en nem opgave.

 

Skån miljøet i din rengøring

Hvordan afkalker man en elkedel uden brug af eddike eller anden form for syreholdig væske? Med en Kalkknuser kan du undgå at gøre brug af kemikalieholdige væsker og dermed forlænge holdbarheden af din elkedel. Kalkknuseren er ganske enkelt et apparat, der kan nemt og hurtigt kan sættes på dit vandrør, og derfra medvirke i at kalken i dit vand fremover ikke vil sætte sig i uheldige aflejringer på eksempelvis en elkedel. Kalkknuseren har inkorporeret en lydfrekvens, der bevirker, at den naturlige mængde af mineraler i dit vand ikke udvikler sig til kalksten, der kan være svært at få bugt med. De frekvenser, som Kalkknuseren sender igennem vandrøret, vil påvirke kalkmineralerne i vandet, således at det bliver til et pulver, der nemt kan tørres af på overflader eller i køkkenmaskiner og herunder din elkedel.

Kalken forbliver dermed i vandet, hvor det hører til og bidrager med næring, når vi drikker vand fra vandhanen, såvel som når vi tilbereder vores mad, vasker grøntsager etc. Vandet efterlader dog ikke irriterende aflejringer med på vejen. Afkalk elkedel vil med en Kalkknuser dermed blive til en nem opgave, der kan løses med en hurtig aftørring med klud på grund af mineralets pulverform.

Ved montering af en Kalkknuser i dit hjem kan du således forvente en hurtigere og nemmere rengøringsproces af din elkedel, som i sidste ende gavner både miljøet og ikke mindst produktet, der skal rengøres. Du slipper således for at investere i rengøringsmidler på jævnlig basis og kan i stedet se frem til en overskuelig rengøringsproces.

 

Pas på dine køkkenmaskiner med en Kalkknuser

Selvom ophobning af kalk i elkedlen alene er frustrerende nok, så slipper vi altså ikke udenom de mange andre steder, hvor afkalkningen også er vigtig at prioritere. Vaskemaskinen og opvaskemaskinen er heller ikke gode venner med kalk, og du vil også kunne oplevere en nedsat effekt på din kaffemaskine, når kalk ikke bliver fjernet fra denne. Du kan naturligvis ty til rengøringsmidlerne, når det sker, men hvorfor ikke vælge en løsning, der er nemmere og giver dig et mere langvarigt resultat?

En Kalkknuser er en fantastisk investering, som altså ikke kun giver mening at bruge, hvis du oplever kalk i din elkedel. Andre køkkenmaskiner får også gavn af det effektive apparat, som jo ikke giver kalkfrit vand, men spalter kalken, så den ikke er en trussel mod dit hjem. Når du vælger at gøre brug af en Kalkknuser, vinker du derfor både farvel til kalk i køkkenmaskinerne, lavt vandtryk i vandhanerne og mange andre problemer, der opstår på grund af kalk i vores vand.

 

Hvordan ved vi, at vores Kalkknuser virker?

Vi har i dette blogindlæg været inde på flere af de fordele, du kan få gavn af ved at gøre brug af vores Kalkknuser. Men måske sidder du nu og spekulerer på, hvordan du kan vide, om det egentlig virker. Er en metode som denne til afkalkning af elkedel ny for dig, kan vi sagtens forstå, at der er behov for at vide mere om effekten af apparatet, og blandt andet derfor er vores Kalkknuser også blevet testet flere steder. I 2016 testede vi vores Kalkknuser på Tune Vandværk, og her oplevede vi meget positive resultater hos de borgere, der modtog vand fra netop dette vandværk. Også andre vandværker og boligforeninger har testet vores Kalkknuser, og her var resultaterne også positive.

Vores Kalkknuser er blevet testet flere steder i landet, og i dag er der allerede mange i de danske hjem, der har valgt at bruge vores løsning på deres kalkproblemer. Du kan derfor føle dig tryg ved købet og resultaterne, når du investerer i en Kalkknuser. Med denne løsning er det ikke svært at spare tid på rengøringen, og at afkalke elkedel er ikke længere noget, du skal sætte din søndag af til. Afkalkningsprocessen bliver nemlig noget, som vores Kalkknuser overtager for dig, og selvom kalken får lov til at forblive i vandet, vil du ikke opleve den på samme måde, som du normalt gør.

 

Kan jeg selv montere min Kalkknuser?

Du monterer selv din nye Kalkknuser, og monteringen af denne er meget simpel. Apparatet skal faktisk blot sidde fast til et vandrør og have strøm tilsat, før det tændes, og herefter er det klar til at bekæmpe kalkstenene i dine vandrør. Når der tilsættes strøm, vil apparatet med det samme udsende lydfrekvenser, der giver pulveriseret kalk, og når denne proces starter, skal du ikke gøre mere.