1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Sådan fungerer en kalkspalter – alt hvad du bør vide om kalkspaltning

I Danmark er vi enormt privilegerede over at have rent drikkevand til rådighed hele tiden. Det kræver dermed ikke andet end at tænde for vores vandhaner for at få rent drikkevand til vores daglige brug. 

Det er dog nok ikke gået nogens næse forbi, at vi i vores rene drikkevand har et højt niveau af mineraler og herunder også af kalk. 

I Danmark har vi nemlig generelt et højt niveau af kalk i de jordlag, der befinder sig i vores undergrund. Under istiderne blev disse jordlag nemlig dannet, og der har for flere steder i landet samlet sig et højt niveau af kalk i undergrunden. 

Da vores drikkevand som bekendt bliver filtreret gennem de mange jordlag vi har i undergrunden, vil der unægtelig samle sig et niveau af kalk de steder i landet, hvor dette mineral er repræsenteret i størst grad. 

Kalk er nødvendigt – til en vis grad 

Kalk er i og for sig et mineral, vi alle bør indtage en vis mængde af for at vedligeholde bl.a. vores knogler, men når mineralet begynder at sætte sig i aflejringer i køkkenmaskiner og i vandrørene, kan det have en negativ effekt på blandt andet varmeledningsevnen for netop vandrørene og for virkningen af dine køkkenmaskiner.

Dertil vil det også være markant sværere (og ikke mindst dyrere!) for dine vandrør at lede vandet frem til dine vandhaner og køkkenmaskiner, der anvender vand som eksempelvis din opvaskemaskine, hvis der sidder en tyk kalkaflejring og forhindrer vandet i at løbe frit.  

Af denne årsag er der mange boligejere, der efterspørger en kalkspalter, der som navnet antyder, kan spalte de kalkmineraler, der befinder sig i vandet, for at undgå de genstridige aflejringer.

Sådan fungerer en kalkspalter 

Når man snakker om en kalkspalter, vil her være tale om en magnetisk kalkspalter, der via sit magnetiske spændingsfelt behandler vandet, således at mineralerne ikke har mulighed for at sætte sig som plamager.

Der er her tale om en kalk spalter behandling af vandet, der påvirker de kemiske egenskaber, mineralerne besidder, til at sætte sig i grupperinger, og på denne måde undgår man altså de genstridige aflejringer. 

En kalkspalter magnet vil skulle monteres fast på vandrørene og derved behandle vandet inden de kommer ud gennem din vandhane eller føres videre til eksempelvis din opvaskemaskine.

Effektiv metode uden brug af kemikalier 

En kalkspalter er i mange tilfælde at foretrække frem for en række rengøringsprodukter indeholdende kemikalier, der i sidste ende ikke er miljøvenlige og som skader mere, end de gør gavn. 

Uanset hvor meget man renser med disse rengøringsmidler, vil niveauet af kalk i vandet stadig være højt, og bliver det ikke behandlet, forinden det ledes ud gennem vandhanerne, vil problemet fortsætte med at opstå. 

Kalkspaltere har for flere husstande være en foretrukken metode for at komme mineralerne i vandet til livs, da magnetismemetode via flere kalkspalter test har vist sig at være en effektiv metode. 

Kalkknuser – en anden miljøvenlig metode 

En kalkspalter er dog ikke den eneste metode, der kan anvendes mod det genstridige mineral. Lige så mange tyer nemlig til vores Kalkknuser, der på samme måde som en kalkspalter ændrer i den kemiske sammensætning af mineralet uden brug af kemikalier.

Forskellen er dog, at vores Kalkknuser ikke anvender magnetisme på samme måde, som en kalkspalter magnet gør det.

I stedet anvendes der ultralydsfrekvenser til at behandle vandet med ultralydssignaler, der sørger for at mineralet ikke har forudsætningerne for at sætte sig i aflejringer. 

Kalkknuseren monteres nemt og enkelt på vandrørene i hjemmet og herfra vil vandet blive behandlet, allerede inden det kommer ud af vandhanen eller anvendes til opvaske- og vaskemaskiner. 

Der er dermed tale om en anden miljøvenlig metode, der forhindrer kalken i at sætte sig og være til gene for din bolig.