1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-2 hverdage pt. • Ingen kemikalier

Sådan opnår du et kalkfrit hjem

I de senere år er der blevet sat særligt fokus på det danske brugsvand, samt hvorledes dette vand kan blive optimeret. Flere forbrugere er i dag bekymrede for den mængde af kalk, der er i det danske brugsvand på baggrund af de negative effekter, dette mineral har haft. Når mineralet får lov til at sætte sig i belægninger i eksempelvis vandrørene, skaber det konsekvenser for resten af boligens vandforsyning. Vandet vil have svære ved at strømme igennem rørene og varmledningsevnen vil blive forværret. For at undgå irriterende aflejringer af kalk er mange boligejere på udkig efter en løsning, der kan give dem et kalkfrit hjem. I det følgende sætter vi fokus på særligt én løsning, der kan hjælpe de danske boligejere gevaldigt med deres kalkproblemer.

Kalk forårsager problemer for boligejerne

Mængden af kalk i vandet afhænger af, hvor i landet man bor. Nogle steder i Danmark har et relativt højt niveau af dette mineral, mens andre næsten ikke opdager kalk som værende et problem i deres hverdag. For de områder i Danmark hvor der døjes med et højt niveau, har de danske boligejere givet udtryk for ønsket om en løsning, der kan hjælpe dem frem mod målet om kalkfrit vand i hele hjemmet. Dette vil nemlig både kunne løse diverse rengøringsudfordringer hvor afkalkningen af badeværelset og køkkenvasken hele tiden må holdes ved lige, men det vil også kunne løse mere generelle vandforsyningsproblemer. Som nævnt, kan et tilkalket vandrør være ensbetydende med en dyrere varmeregning, simpelthen fordi der skal bruges mere energi og dermed varme på at få opvarmet vandet i en bolig, hvor vandrørene er kalket til.

Ønsket om kalkfrit vand i hele hjemmet kommer således ikke ud af ingen ting, og er man boligejer ønsker man naturligvis de bedste betingelser for vedligeholdelsen af boligens essentielle maskiner såvel som overflader. Men er et kalkfrit hjem i virkeligheden den bedste løsning på problemet?

Problemet består i kalkens natur

I manges optik er et kalkfrit hjem ensbetydende med et hjem, hvor vedligeholdelsen af diverse køkkenmaskiner, vandhaner og andre overflader ikke kræver den samme mængde energi og tålmodighed. Ikke desto mindre kan vejen frem mod et kalkfrit hjem ende med at blive en dyr og ressourcefuld en af slagsen. Der er i længere tid blevet forsket i, hvorledes man helt kunne fjerne kalk fra vand, således at de danske boligejere ikke skulle døje med tilkalkede vandrør og varmtvandsbeholdere. Metoderne har været mange, og nogle af dem har involveret flere forskellige kemiske løsninger. I håbet om at opnå kalkfrit vand er man dog i alle tilfælde nødt til at punge ud med et stort beløb, for at dette ønske kan realiseres.

Af denne grund har vi valgt at kigge nærmere på, hvor det egentlige problem er opstået. I vores optik er de danske boligejeres kalkproblemer nemlig ikke ensbetydende med, at der er et højt niveau af kalk i vandet. Problemet består snarer i, at dette mineral har tendens til at binde sig i belægninger, der blandt andet gør det svært for diverse maskiner i hjemmet at fungere optimalt. Når du eksempelvis afkalker din elkedel, så er det ikke fordi, der er meget kalk i kedlen, men fordi mineralet har sat sig på indersiden af kedlen i aflejringer, der gør det svært for kedlen at varme vandet op, når der tændes for kontakten. Din elkedel såvel som andre essentielle køkkenmaskiner skal altså bruge mere energi på at fungere optimalt. Denne overkompensation af energi kan være med til at forringe dine maskiners effekt, og i værste kan de brænde sammen.

En Kalkknuser er den naturlige løsning

Det egentlige problem er altså, at kalk binder sig til overflader som eksempelvis dine flisegulve, armaturer, ved varmelegemer i dine køkkenmaskiner mm. Når mineralet aflejrer sig her, kan den komme til udtryk som kalksten, der kan være svær at få fjernet igen. I sådanne situationer er der altså brug for en løsning, der har fokus på det egentlige problem. Her er Kalkknuseren designet til at påvirke de kalkpartikler, der måtte befinde sig i det brugsvand, der kommer ind i din bolig. Kalkknuseren benytter sig af ultralydsfrekvenser, der kan påvirke mineralpartiklerne i en sådan grad, at de ikke længere vil komme til udtryk som kalksten, men vil udfælde som kalkstøv, der ikke kan binde sig til overflader på samme måde som før. Kalkstøvet vil være nemt at fjerne igen, og det vil ikke sætte sig i eksempelvis din varmtvandsbeholders varmelegeme, i dine vandrør som genstridige belægninger og ej heller som plamager på dine badeværelsesfliser.

En Kalkknuser er ganske enkelt et apparat, du nemt selv kan montere fast til din boligs vandrør og herfra kan den sende lydfrekvenser ud i vandet. I vores optik løser dette apparat dermed det egentlige problem og er blevet testet af blandt andet boligejere og boligforeninger med positive resultater. Boligejernes køkkenmaskiner virkede optimalt igen og rengøringsprocessen var ikke længere en kamp at komme igennem. At opnå et kalkfrit hjem er dermed ikke nødvendigvis løsningen på problemet – en Kalkknuser vil derimod kunne gøre livet nemmere for dig uden at ændre i vandets naturlige mineralsammensætning.