Kalkknuser

Hvordan får jeg kalkfrit vand? Få svaret i dette blogindlæg

Mange boligejere efterspørger i dag kalkfrit vand for at skåne boligens overflader, vandhaner og ikke mindst vandrør. Kalk kan være en drilsk størrelse og kan komme til udtryk som et hårdført mineral, der kan være svært at fjerne fra eksempelvis vandrør, brusehoveder og opvaskemaskiner. Kalk i vandet er dog en realitet, idet dette mineral naturligt indgår i vandets sammensætning. Ikke desto mindre kan genstridig kalk forårsage en forringelse af vandtrykket i boligens vandhaner og i værste fald en væsentlig forringelse af varmeledningsevnen i boligens vandrør. Fjern kalk fra vand har derfor været et ønske for mange i håbet om at kunne løse ovenstående problemer. Men hvordan fjerner man kalk fra vand? Og er dette den rette løsning for at undgå irriterende mineralbelægninger? Dette skal vi kigge nærmere på i det følgende skriv.

Er kalkfrit vand den bedste løsning?

Afkalkning af vand bliver af mange set som den eneste løsning på de mange problemer, dette mineral til dagligt udsætter os for. Flere steder i Danmark oplever boligejerne meget kalk i vandet, og der bliver derfor snakket om, hvilke løsninger og metoder man kan implementere for at undgå kalk i vandet. Mange af disse løsninger indebærer dog en længerevarende og ikke mindst ressourcefuld proces, der skal implementeres fra vandværkernes side af. Derudover bliver kalkfrit vand og dennes pris også en vigtig faktor at regne med, idet en større proces med afkalkning af brugsvand vil blive en dyr investering for mange. Af denne grund har der været brug for andre løsninger, der kan komme den naturlige mængde af kalk i vand til livs.

Det giver sig selv, at afkalket vand vil spare den enkelte husejer for en masse besvær med det genstridige mineral. Man må dog ikke glemme, at kalk som mineral er vigtigt for os som mennesker at indtage i moderate mængder. Indgår mineralet dermed ikke i vores drikkevand, ja, så kan det være nødvendigt at indtage særlige kalktabletter for at holde niveauet i kroppen ved lige. Derudover kommer ønsket om at fjerne kalk i vandet på baggrund mineralets evne til at sætte sig som hårdføre belægninger, der kan forringe effekten af ikke bare dine køkkenmaskiners funktioner men også varmeledningsevnen i dine vandrør. Dermed er det tydeligt, at ønsket om vand uden kalk kommer på baggrund af mineralets struktursammensætning. Så i stedet for at fjerne kalk i vand, hvorfor så ikke kigge på netop denne struktursammensætning?

Sådan kommer du kalkbelægningerne til livs

Kalkfri vand er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alle boligejerens kalkproblemer løser sig. Kalk i vand er en naturlig del af det danske drikkevand og i stedet for at bruge energi og kræfter på en fremtid, hvor der ingen kalk er i vandet, hvorfor så ikke kigge på, hvordan dette mineral arter sig. Problemet for mange ligger nemlig i, at mineralet sætter sig som hårdføre aflejringer. For at undgå at afkalke vand, er der til dette formål blevet udviklet og designet forskellige løsninger som eksempelvis Kalkknuseren. Med dette apparat vil man kunne komme mineralet i vandet til livs på en måde, hvor det ikke længere vil være en sand pestilens at fjerne. I stedet vil mineralet komme til udtryk som et fint pulver på baggrund af ultralydsfrekvenser, der knuser partiklerne, således at mineralet ikke længere kan sætte sig i aflejringer og blandt andet forhindre din boligs køkkenmaskiner i at fungere optimalt. En afkalker til vand vil i denne sammenhæng således ikke være nødvendig at investere i og en generel afkalkning af dansk brugsvand vil være overflødig, idet en Kalkknuser vil løse problemerne.