1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Hvordan får jeg kalkfrit vand? Få svaret i dette blogindlæg

Mange boligejere efterspørger i dag kalkfrit vand for at skåne boligens overflader, vandhaner og ikke mindst vandrør. Kalk kan være en drilsk størrelse og kan komme til udtryk som et hårdført mineral, der kan være svært at fjerne fra eksempelvis vandrør, brusehoveder og opvaskemaskiner. Kalk i vandet er dog en realitet, idet dette mineral naturligt indgår i vandets sammensætning. Ikke desto mindre kan genstridig kalk forårsage en forringelse af vandtrykket i boligens vandhaner og i værste fald en væsentlig forringelse af varmeledningsevnen i boligens vandrør. Fjern kalk fra vand har derfor været et ønske for mange i håbet om at kunne løse ovenstående problemer. Men hvordan fjerner man kalk fra vand? Og er dette den rette løsning for at undgå irriterende mineralbelægninger? Dette skal vi kigge nærmere på i det følgende skriv.

 

Kalkholdigt vand giver udfordringer i hjemmet 

Det kan være svært at komme udenom de mange udfordringer, som vores meget kalkholdige vand er med til at give. Udfordringer forårsaget af det kalkholdige vand er nemlig noget, som de fleste af os kender til og har prøvet selv at have. Og selvom kalken er et mineral, der på mange måder er nødvendigt og godt for os mennesker at få gennem vores drikkevand, så er det altså også noget, som rigtig mange ønsker at kunne slippe af med. Det skyldes blandt andet, at kalkstenene i vandet giver aflejringer i vores rør og andre overflader i boligen, når de sætter sig fast, og det giver store problemer for især vores maskiner og hårde hvidevarer.

Der er mange eksempler på, hvor kalken rammer hårdest i boligen. To af de maskiner, der især bliver påvirket, er blandt andet vaskemaskinen og opvaskemaskinen, som ofte dagligt eller måske endda flere gange dagligt er i gang. Det betyder også, at der løber meget vand igennem disse maskiner, og de har derfor også nemt ved at blive kalket til med det hårde vand, der slider på dem. Hvor lang tid kalkaflejringerne får lov til at blive siddende, har stor betydning for maskinernes effekt, da kalklaget kun vil blive større og større med tiden. Når aflejringerne vokser, er det med til at svække effekten af maskinen, som endda kan brænde sammen, hvis ikke den bliver afkalket. 

Vaskemaskinen og opvaskemaskinen er kun to ud af mange eksempler på, hvor kalken kan give udfordringer i hjemmet. I virkeligheden opstår disse problemer med meget kalk nemlig alle de steder, hvor vandet bliver brugt, og det gælder ikke kun i de større maskiner, men også mindre køkkenmaskiner. Selv når vi bruger vores vand til at pudse vinduer, vil det af og til være muligt at se striber ned af ruden, når kalken sætter sig.

 

Er kalkfrit vand den bedste løsning?

Afkalkning af vand bliver af mange set som den eneste løsning på de mange problemer, dette mineral til dagligt udsætter os for. Flere steder i Danmark oplever boligejerne meget kalk i vandet, og der bliver derfor brugt mange forskellige løsninger og metoder, som man kan implementere for at undgå kalk i vandet - heriblandt blødgøringsanlæg og kalkfilter. Mange af disse løsninger indebærer dog en længerevarende og ikke mindst ressourcefuld proces, der skal implementeres fra vandværkernes side af. Derudover bliver kalkfrit vand og dennes pris også en vigtig faktor at regne med, idet en større proces med afkalkning af brugsvand vil blive en dyr investering for mange. Af denne grund har der været brug for andre løsninger, der kan komme den naturlige mængde af kalk i vand til livs.

Det giver sig selv, at afkalket vand vil spare den enkelte husejer for en masse besvær med det genstridige mineral. Man må dog ikke glemme, at kalk som mineral er vigtigt for os som mennesker at indtage i moderate mængder. Indgår mineralet dermed ikke i vores drikkevand, ja, så kan det være nødvendigt at indtage særlige kalktabletter for at holde niveauet i kroppen ved lige. Derudover kommer ønsket om at fjerne kalk i vandet på baggrund mineralets evne til at sætte sig som hårdføre belægninger, der kan forringe effekten af ikke bare dine køkkenmaskiners funktioner men også varmeledningsevnen i dine vandrør. Dermed er det tydeligt, at ønsket om vand uden kalk kommer på baggrund af mineralets struktursammensætning. Så i stedet for at fjerne kalk i vand, hvorfor så ikke kigge på netop denne struktursammensætning?

 

Sådan kommer du kalkbelægningerne til livs

Kalkfri vand er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alle boligejerens kalkproblemer løser sig. Kalk i vand er en naturlig del af det danske drikkevand og i stedet for at bruge energi og kræfter på en fremtid, hvor der ingen kalk er i vandet, hvorfor så ikke kigge på, hvordan dette mineral arter sig. Problemet for mange ligger nemlig i, at mineralet sætter sig som hårdføre aflejringer. For at undgå at afkalke vand, er der til dette formål blevet udviklet og designet forskellige løsninger som eksempelvis Kalkknuseren. Med dette apparat vil man kunne komme mineralet i vandet til livs på en måde, hvor det ikke længere vil være en sand pestilens at fjerne. I stedet vil mineralet komme til udtryk som et fint pulver på baggrund af frekvenser, der knuser partiklerne, således at mineralet ikke længere kan sætte sig i aflejringer og blandt andet forhindre din boligs køkkenmaskiner i at fungere optimalt. En afkalker til vand vil i denne sammenhæng således ikke være nødvendig at investere i og en generel afkalkning af dansk brugsvand vil være overflødig, idet en Kalkknuser vil løse problemerne.

 

Undgå et unødigt elforbrug med en Kalkknuser

Kalk er med til at give mange skader i vores hjem, men det er ikke kun vores maskiner og hårde hvidevarer, der har kalken som fjende. Mineralet vil nemlig også giver aflejringer i vores vandrør, som vandet løber igennem, og det gør det ikke nemt for vandet at løbe forbi blokaderne, når kalken begynder at ophobe sig. Står afkalkningen ikke øverst på ens liste, kan kalkaflejringer hurtigt blive så problematiske, at det påvirker boligens vandforsyning, og det kan blandt andet ses ved et lavt vandtryk, når du tænder for din vandhane eller bruseren.

Har du meget kalk i eksempelvis din kaffemaskine eller vaskemaskine, vil samme problem opstå. Vandet får svært ved at løbe igennem maskinerne, da kalkaflejringer optager en del af pladsen, og når dette sker, skal der pludselig bruges mere energi på at få den nødvendige mængde af vand rundt i kaffemaskinen eller vaskemaskinen, for at de kan fungere optimalt. Og med vandrør, der er svækkede af kalken, kan det derfor potentielt gå hen og koste mere, hver gang du brygger en kop kaffe eller sætter en vask over.

Vil du også gerne undgå et unødigt elforbrug, så er der heldigvis hjælp at hente. Og selvom kalk lader til at være det store problem, så behøver du ikke at opnå kalkfrit vand i hjemmet og i dine vandrør for at passe på dem. Vores Kalkknuser kan gøre en forskel for dine vandrør, når den ved hjælp af frekvenser går ind og spalter partiklerne, så kalkmineralet kan strømme igennem røret uden at give aflejringer. På denne måde skåner vores Kalkknuser ikke kun rørene i boligen, men også maskinerne, som kan have en længere levetid, når du passer på dem.

  

Slip af med kalkbelægninger uden brug af rengøringsmidler

Du kender sikkert følelsen af, at du netop lige har gjort huset rent, og efter kort tid trænger der igen til at blive støvsuget eller tørret støv af. Det kan føles som om, at man aldrig bliver færdig, og det gør det til en trættende opgave at skulle klare. Det samme gør sig gældende med kalk, som ofte dukker hurtigt op igen, selvom man er god til at få afkalket. Derfor har de fleste stort set altid en eller anden form for afkalkningsmiddel stående derhjemme, som kan hjælpe, når kalken igen skal bekæmpes. Men da der i dag er flere og flere, der fokuserer på at gøre hvad de kan for at skåne miljøet, skaber det også en større interesse i at finde på løsninger, der er med til at skåne miljøet og vores egne kroppe for uønsket kemi. 

Nogle kan måske ønske helt at finde en løsning på at fjerne kalk fra det vand, der løber igennem hanerne, men selvom det kan virke som det mest naturlige at gøre, så er det langt fra den eneste løsning på problemet. At investere i et stort kalkfrit vand anlæg, er bestemt ikke en metode alle husstande kan inkorporere, og der er naturligvis andre metoder at bruge, hvis du heller ikke ønsker at ty til rengøringsmidlerne. Her er en Kalkknuser en fremragende løsning. En af de mange fordele ved en Kalkknuser er nemlig, at den bekæmper kalkbelægningerne uden brug af rengøringsmidler eller andre kemikalier. Kalkfrit vand er derfor ikke den eneste løsning, hvis du som mange andre gerne vil skære ned for dit forbrug af rengøringsmidler.

  

Lad vores Kalkknuser klare afkalkningen for dig

Er du ved at undersøge mulighederne for en metode, der lover fjern kalk i vandet, for at slippe af med de drilske kalkbelægninger, har du måske også svært ved at finde hoved og hale i de forskellige metoder for fjernelse af kalk i vand. Mange metoder er gode, men det er langt fra alle, der holder deres løfte om ingen kalk i vand og dermed forhindrer belægningerne i at komme igen. Her er det, at en Kalkknuser kan gøre en særlig forskel. Apparatet hjælper nemlig ikke kun med at fjerne belægningerne, som har sat sig, men forhindrer dem faktisk også i at komme igen, så du ikke selv skal gå og holde øje. Vores Kalkknuser er nemlig hele tiden i arbejde for at du ikke skal være det.

Kalkfrit vand er sjældent en reel mulighed, så mange vælger at købe en Kalkknuser for at få bugt med det genstridige mineral. Uanset om du ofte er nødt til at afkalke derhjemme eller blot ønsker at forebygge ophobningen af kalk, så kan et lille apparat som vores Kalkknuser altså være med til at give både stor glæde og stor tidsbesparelse derhjemme. Og så gør det heller ikke noget, at den samtidig kan hjælpe med at beskytte dine hårde hvidevarer og andre maskiner, så du kan have dem i så mange år som muligt. 

Læs mere her og se prisen!