1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Blødgøringsanlæg fordele og ulemper du bør være opmærksom på

I Danmark kommer vores rene drikkevand som bekendt fra vores grundvand. Vi er enormt heldige at have muligheden for at benytte vores grundvand på denne måde, da der i vores undergrund befinder sig en række sedimentære lag, der hjælper med at filtrere vandet.

Blandt disse sedimentære lag finder man eksempelvis kalkmineralet. Kalk er ganske ufarligt og er et mineral, som bør indgå som en del af vores daglige mineralindtag for at sikre en stærk knoglestruktur.

Men som mange boligejere med garanti er bekendt med, så kan kalken i vandet hurtigt ende med at blive lidt af en pestilens.

En pestilens for den daglige rengøring

Mineralet er via dens kemiske sammensætning bygget til at sætte sig sammen i aflejringer de steder, hvor den kan komme til det. 

For dine vandrør kan dette med tiden have en negativ effekt, da kalken kan gøre det svære for vandet at strømme frit, og der kan dermed være behov for at vandet skal bruge mere energi på at komme igennem. 

Dertil kan kalkaflejringerne også have en negativ effekt på varmeledningsevnen. Har kalken sat sig i plamager kan det kræve mere energi og tage længere tid for varmen at trænge igennem til vandet, hvilket kan ende med at blive en dyr affære for dig som boligejer. 

For netop at undgå denne problematik, er der mange, der efterspørger en miljøvenlig metode, der kommer kalken til livs uden brug af kemikalier eller skrappe rengøringsmidler. 

Her kan et blødgøringsanlæg være en metode, der kommer kalken til livs. 

Hvis du er interesseret i at vide, om et blødgøringsanlæg vil være noget for dig, så finder du nedenfor info omkring blødgøringsanlæg fordele og ulemper, der kan være vigtige at have in mente, i overvejelserne omkring investeringen af netop denne kalkfjerner-metode. 

Blødgøringsanlæg fordele 

Den største fordel ved et blødgøringsanlæg er naturligvis, at den kommer kalken i vandet til livs. 

Et blødgøringsanlæg fungerer nemlig på den måde, at der ved hjælp af tilsætningen af natrium (salt) sker en såkaldt ionbytning af de eksisterende mineraler, der er i vandet. 

Med andre ord betyder det, at mineralerne og herunder kalken i vandet bliver byttet op med de salt ioner, der kommer fra blødgøringsanlægget. 

For dine køkkenmaskiner som eksempelvis opvaske- såvel som vaskemaskinen vil et mindre niveau af kalk betyde, at de opnår en bedre ydeevne, hvilket vil resultere i et mindre energiforbrug for dig som boligejer. 

Blødgøringsanlæg ulemper 

Når det kommer til blødgøringsanlæg ulemper er der her et par vigtige pointer at tage med i sine overvejelser. 

Når man ionbytter vandet med natrium, vil der være færre mineraler at finde i vandet, der således ikke længere kan fungere som et supplement til vores daglige mineralindtag. 

For mange er kalk et altafgørende mineral, og der kan dermed være behov for at indtage disse mineraler af andre veje. 

Et blødgøringsanlæg kræver derudover en vis form for vedligeholdelse, da der med jævne mellemrum skal tilsættes natrium, for at ionbytningen fortsat kan finde sted. 

Derudover bør man også være opmærksom på det forhøjede niveau af salt, der vil være i drikkevandet. Der vil ikke være tale om en forandring af smagen i vandet, men hvis man er opmærksom på sit indtag af salt, vil dette være vigtigt at have med i sine overvejelser.

Kalkknuser – et alternativ til et blødgøringsanlæg 

Er du ikke interesseret i en forhøjelse af saltniveauet i dit vand, kan vores Kalkknuser være det rette alternativ til et blødgøringsanlæg. 

Der vil nemlig her være tale om en metode, der ikke anvender ionbytning men i stedet frekvensbehandling, der ved hjælp af frekvenser, behandler vandet således, at kalken ikke har mulighed for at sætte sig i plamager.

Mange boligejere foretrækker Kalkknuseren som en metode, der ikke skal vedligeholdes og ej heller tilfører andre mineraler til drikkevandet.