1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Har hårdt vand negative konsekvenser for min bolig? Få svaret her

Hårdt vand er efterhånden blevet et kendt begreb i mange husholdninger; ikke blot i Danmark men også på globalt plan. 

Hårdt vand er nemlig med til at forårsage mineralaflejringer på de overflader, der omgiver hjemmets vandhaner, i vandrør og i køkkenmaskiner som eksempelvis i vaske- og opvaskemaskiner, der også benytter sig af vand.

Disse aflejringer indeholder en række forskellige mineraler og primært kalk, der som en naturlig følge af dets mineralske sammensætning har en tendens til at danne genstridige plamager. 

Det er ofte netop disse plamager, som adskillige rengøringsartikler lover, at de kan fjerne, når først at plamagerne har fået lov til at sætte sig. 

Problemet bliver dog ikke løst med en række gode og dyre rengøringsartikler, da hårdt vand forbliver med at være hårdt, uanset hvor meget man renser de overflader, der omgiver vandhanerne.  

Hvad er hårdt vand?

I daglig tale kalder man vand, der har et højt mineralniveau af blandt andet kalk for ”hårdt vand”. 

Disse mineraler kommer som følge af den filtrering, der foregår, når regnvandet får lov til at sive ned igennem undergrunden og dermed igennem de mange jordlag, der befinder sig her. 

Jordlagene indeholder en række mineraler, der således langsomt vil blive inkorporeret i vandet, efterhånden som det filtreres igennem de mange sedimentære lag. 

Ved hårdt vand vil man således opleve en høj koncentration af blandt andet kalk. 

Mineralerne, der tilføres vandet igennem de mange jordlag, er ganske ufarlige og er faktisk nødvendige for vores kroppe. Dette gælder særligt for mineralet kalk, der blandt andet er med til at vedligeholde vores kroppes knogler og tænder. 

Har vi hårdt vand i Danmark?

I Danmark finder man særlige områder, hvor der er decideret hårdt vand. 

Det kan blandt andet ses på, om der ofte dannes kalkaflejringer på overfladerne i køkkenet eller på badeværelset, om der ofte skal afkalkes brusehoveder, og om der sætter sig plamager på bestik og glas efter opvask. 

Hårdt vand er en realitet for mange boligejere, og det kan være noget af en pestilens at have med at gøre, da selv de bedste rengøringsartikler ikke har evnen til at ændre på den mineralske sammensætning af vandet, der strømmer ud af vandhanerne. 

Rengøringsartiklerne hjælper kun mod de plamager og aflejringer, der allerede befinder sig i hjemmet, men kan ikke komme det hårde vand, og dermed det reelle problem til livs. 

Kan man slippe af med hårdt vand?

Er man ikke tilhænger af at benytte sig af en lang række rengøringsartikler for at holde kalkaflejringerne i skak, er der andre midler, man kan tage i brug. 

For mange boligejere er det netop et problem at skulle benytte sig af skrappe rengøringsmidler blot for at opnå rene overflader i hjemmet. Det er ganske enkelt ikke en holdbar løsning, hverken for miljøet eller for boligen. 

I stedet for at bruge dyre domme på rengøring, kan vores Kalkknuser i stedet være med til at gøre forskellen. 

Med vores Kalkknuser er der tale om et apparat, der kommer den høje koncentration af kalk i vandet til livs på en kemikalie- og vedligeholdelsesfri måde.

Hårdt vand vs. Kalkknuser

Da der er tale om et højt niveau af kalkmineraler, kan man godt tænke, at for at bekæmpe hårdt vand ph-værdi, er det nødvendigt med skrappe kemikalier for at ændre på denne basiske værdi. 

Det er dog slet ikke tilfældet. Vores Kalkknuser er designet til at komme kalken til livs via frekvenser. 

Det lyder måske usædvanligt, men frekvensbehandling har faktisk en helt særlig effekt på netop kalkmineralene i vandet. 

Kalkknuseren er et apparat, der monteres fast på hjemmets vandrør og kan herfra sende ultralyde igennem vandrøret og ind i vandet, inden det strømmer ud gennem vandhanen.

Frekvenserne vil være med til at ”knuse” kalkmineralerne, der er en del af vandet, således at den mineralske sammensætning ikke har mulighed for at sætte sig i hårde aflejringer. 

Denne metode kræver hverken vedligehold eller påfyldning af kemikalier eller andre mineraler. Det fungerer udelukkende via frekvenser og er den nemmeste løsning for at komme hårdt vand til livs med. 

Resultatet bliver, at det vand, der strømmer ud af vandhanerne, ikke vil efterlade kalk plamager, og der vil på samme måde heller ikke være fare for, at kalken kan sætte sig i vandrørene og påvirke blandt andet varmeledningsevnen negativt.