1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Hvordan opnår man blødt vand i hjemmet?

I Danmark hører vi tit om forskellen mellem blødt og hårdt vand, og om hvordan blødt vand er det mest ønskværdige blandt boligejere. 

Der er her tale om to forskellige typer af vand på baggrund af deres mineralske sammensætning. Når man snakker om hårdt vand, er det fordi, at der er en høj koncentration af mineraler, mens det for blødt vand er det modsatte.

Men hvad er blødt vand, og hvorfor er dette vand det mest ønskværdige? Og er der en metode, hvorved man kan opnå blødere vand? 

I følgende skriv kan du læse mere om, hvilke effektive metoder der kan afhjælpe det hårde vand og komme mineralerne i drikkevandet til livs. 

Hvad er blødt vand?

Blødt vand har modsat hårdt vand ikke en høj koncentration af en række mineraler. 

I det danske drikkevand vil man finde høje såvel som lave koncentrationer af mineraler afhængig af, hvor man befinder sig henne i landet. 

Dette sker, på baggrund af den filtreringsproces som vandet udsættes for, når det får lov til at sive igennem undergrunden. 

Den danske undergrund består nemlig af en række sedimentære lag, der alle bidrager til den naturlige filtrering af vandet og som på samme tid tilfører en række mineraler til vandet. 

Disse mineraler er ganske ufarlige og er faktisk nødvendige for blandt andet vedligeholdelsen af vores knogler, tænder og kroppe generelt. 

Blandt disse mineraler finder man kalk. Kalk er for mange boligejere blevet lidt af en pestilens i husholdningen, da dette mineral har det med at sætte sig i plamager og aflejringer de steder i boligen, der er forbundet til en vandhane. 

Oplever man problemer med kalk i boligen er det højest sandsynligt fordi, man har hårdt vand. 

Blødt vand vil i denne sammenhæng ikke have en høj nok koncentration af blandt andet kalkmineralet til at efterlade plamager på overflader, på glas eller i køkkenmaskinerne. 

Af denne grund er det for mange boligejere et mål at opnå blødt vand i boligen, da det vil betyde, at armaturer og overfladerne omkring vandhanerne vil tage mindre skade. 

Men hvordan opnår man blødere vand i boligen? 

Hvordan får man blødt vand? 

Der findes efterhånden flere forskellige metoder til, hvordan man får blødere vand. 

En af disse metoder vil være et såkaldt blødgøringsanlæg. Der vil her være tale om et anlæg, der monteres fast til hjemmets vandrør for således at blødgøre vandet. 

Metoden der anvendes her, er det man kalder ionbytning. Her byttes der om på de ioner, der er at finde i vandet som eksempelvis kalk, med de ioner der tilføres igennem anlægget. 

Ionbytning foregår typisk ved hjælp af saltioner, der ikke efterlader smag i vandet men i stedet, igennem en kemisk proces, bytter plads med kalkionerne og således efterlader vandet blødere.

Ionbytning er dog ikke den eneste metode til at blødgøre vandet. Er man eksempelvis opmærksom på sit saltindtag og har et ønske om ikke at forhøje dette, er ionbytning ikke den rette løsning. 

Ønsker man desuden at beholde mineralerne i vandet på baggrund af de fordele, det har at have et dagligt indtag af eksempelvis kalk, vil det heller ikke være relevant at fjerne disse mineraler igennem ionbytning. 

Sådan behandler vores kalkknuser drikkevandet

Er man fortaler for at beholde de eksisterende mineraler i vandet men vil alligevel komme kalkproblemerne til livs i husholdningen, så er vores Kalkknuser et rigtig godt bud på netop dette. 

Der er nemlig her tale om en vandbehandlingsmetode, der ikke ændrer på koncentrationen af mineraler, men snarer behandler dem, således at de ikke har muligheden for at sætte sig i aflejringer. 

Dette sker ved hjælp af vores Kalkknusers frekvenser, der sendes igennem apparatet og derefter ned igennem vandrørene, hvor frekvenserne knuser kalken. 

Frekvenserne har en særlig effekt på kalkmineralets tendens til at sætte sig i aflejringer på overflader i boligen såvel som i vandrørene, hvor det kan have en negativ effekt på blandt andet varmeledningsevnen.

Ved hjælp af denne metode slipper man af med de problematikker, som kalkmineralet kan være medvirkende til, men uden at ændre på koncentrationen af mineralerne i vandet. 

Dette vil være den rette metode for de forbrugere, der ønsker at vedligeholde deres mineralindtag i hverdagen og som ønsker en lettere rengøring og et lavere energiforbrug i boligens vandforsyning.