1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Maskinmesteren: "Fra kalk til kridtstøv"

Maskinmesteren: "Fra kalk til kridtstøv"

Fagbladet Maskinmesteren har interviewet Horsens Kommune om en række forsøg, der blev lavet, de steder hvor kommunen oplevede store problemer med kalk i vandet. *Hvis der er spørgsmål hertil bedes henvendelser rettes til civilingeniør, Poul Rasmussen, på 29 10 50 99 eller pr@amtech.dk.

Der blev altså uvildigt testet om teknologien laver kalk om til kridtstøv, og om det virker i høj nok grad til at løse de løbende driftsudfordringer.

Den fulde artikel kan læses i Maskinmesteren her.

Et par uddrag fra artiklen:
"Det mest tydelige bevis på at det virkede var det, som jeg fik vist af en af medarbejderne dernede. På bruserne i omklædningsrummene sidder der sådan en gummipakning på kanten af brusehovederne, og der kan man normalt fjerne nogle hårde skaller af kalk, hvis man gnider lidt på dem. Men nu kunne jeg så se, at han bare kørte håndryggen over dem, og så stod der sådan en sky af kalkstøv ud, som han bare kunne børste væk. Det havde jeg ikke set før", siger Henri V. Nielsen.
______________________________________________________________

I Horsens Kommune er man i disse år ved at skifte fra naturgas til fjernvarme, og der sørger Henri V. Nielsen for, at der bliver monteret Kalkknusere på varmtvandsinstallationerne - for eksempel pladevarmevekslere. Ved på den måde at holde en ny installation kalkfri er løsningen mere eller mindre tjent hjem på det første bortsparede servicebesøg og rensning. Og fordi installationen er så nem - Kalkknuseren kan sættes fast på røret med et par kabelstrips - så kræver den del ikke en VVS'er, ligesom kommunens ikke-tekniske folk sagtens selv kan indkøbe, flytte eller skifte den, og vedligeholdes skal den reelt ikke.
Rigtig mange steder i kommunen, eksempelvis de store køkkener og idrætshallerne, kan Kalkknuseren desuden også erstatte de ellers nødvendige blødgøringsanlæg, hvilket sparer kommunen for en stribe udgifter til drift og serviceaftaler, forklarer Henri V. Nielsen.
Som et ekstra plus slipper medarbejderne på de enkelte lokationer for at skulle slæbe rundt på de store sække med salt, der ofte skal til for at drive sådan et anlæg.

*Bemærk: Vi prøver at undgå at kalde enhedens signal for "lyd", selvom det ér en sekvens af frekvenser, som skaber bevægelser i vandet, der har karakter deraf. En mere korrekt definition vil være "frekvenser". Vi bedte Maskinmesteren rette dette i artiklen, men det er alligevel kommet med.