I flere af de danske kommuner oplever boligejerne problemer med vandhårdheden. Det hårde vand har nemlig tendens til at have en negativ effekt på blandt andet køkkenmaskiner og hårde hvidevarer.
Vand hårdhed i Helsingør kommune er et fænomen, mange boligejere for alt i verden gerne vil undgå via forskellige vandbehandlingsmuligheder.
Herunder kan du læse mere om, hvad det vil sige at være plaget af hårdt vand, samt hvorledes du som boligejer kan gøre en forskel for at komme problematikkerne til livs.
Undergrundens mineralsammensætning spiller en rolle
Vandhårdhed i Helsingør har længe været på dagsordenen for kommunen, og kommer på baggrund af den mængde af mineraler, der er at finde i den danske undergrund lige netop i området omkring Helsingør kommune.
Det danske drikkevand kommer som bekendt fra undergrunden, hvor det er blevet filtreret gennem de mange sedimentære lag, der er at finde her.
Blandt disse sedimentære lag finder man eksempelvis en hel del kalkmineraler, der i filtreringsprocessen bliver en del af drikkevandet.
Dette er der som sådan ikke noget farligt i – faktisk har vi alle sammen behov for at indtage en vis mængde kalk for at holde blandt andet vores knogler ved lige.
Kalkmineralerne sætter sig i hjemmets hårde hvidevare
Vand hårdhed i Helsingør betyder dog også bare, at når drikkevandet endelig kommer ud af vandhanerne, vil der være stor tendens til, at særligt kalkmineralerne kan komme til at sætte sig i aflejringer i særligt køkkenmaskinerne.
For køkkenmaskinerne kan det med tiden betyde, at deres effekt formindskes, og at der således skal bruges mere energi på at fungere som ønsket.
I disse tilfælde er der mange, der tyer til diverse rengøringsmidler, der via skrappe kemikalier kan komme nogle af problemerne til livs, men ikke desto mindre er kalken stadig en del af drikkevandet og vil dermed fortsat være et problem, hver gang der anvendes vand i boligen.
I Helsingør er der tale om temmelig hårdt vand
For mange boligejere har den nuværende vandhårdhed i Helsingør betydet en efterspørgsel på midler, der kan komme det hårde vand til livs.
For alle danske kommuner niveauinddeler man hårdheden af vandet fra det blødeste vand, som svarer til 0 op til det hårdeste vand, som svarer til 30+.
Netop i Helsingør finder man en hårdhed af vandet, der ligger mellem 14-15, hvilket vil sige at der i denne kommune er tale om temmelig hårdt vand.
For de boligejere, der døjer med vandets hårdhed, vil det give rigtig god mening at investere i en form for vandbehandling for at sikre levetiden af deres hårde hvidevare.
I denne forbindelse kan vi nævne vores Kalkknuser.
Kalkknuseren: en kemikaliefri løsning
Vores Kalkknuser er modsat andre behandlingsmidler af kalkproblemerne ikke forbundet med nogle former for kemikalier.
Kalkknuseren behandler i stedet drikkevandet via en frekvensbehandling, der er med til at dekonstruere kalken i vandet, som således sørger for, at kalken ikke længere vil have muligheden for at sætte sig som aflejringer i boligens hårde hvidevare.
Vores Kalkknuser er et lille apparat, der fastmonteres til hjemmets vandrør og herfra gør arbejdet uden yderligere behov for opsyn fra boligejeren. Når først Kalkknuseren sender frekvenser igennem vandrørene, vil man med det samme opleve en tydelig forskel på ydeevnen af sine hårde hvidevarer.