1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Sådan kommer du vandhårdhed i Frederiksberg til livs med Kalkknuseren

Hårdt vand er for mange boligejere et fænomen, der giver vedvarende problemer i husholdningen. Hårdt vand er nemlig ensbetydende med, at der er en høj koncentration af diverse mineraler i drikkevandet. 

Disse mineraler er bestemt ikke farlige for os at indtage, når vi benytter os af drikkevandet. Tværtimod har disse mineraler mange fordele for vores kroppe; eksempelvis er kalkmineralet der er en del af det danske drikkevand decideret nødvendigt for vedligeholdelsen af vores knogler og tænder. 

Men hårdt vand kan dog alligevel være en drilsk størrelse i husholdningen, da der her kan opstå en række problemer med mineraler, der sætter sig på overflader i køkkenet, badeværelset, bryggerset og alle andre steder, hvor der dagligt anvendes vand. 

Vandhårdhed i Frederiksberg Kommune er for mange boligejere et problem. Der er her tale om en kommune med en særlig høj koncentration af mineraler, der gør det svært for boligejerne i Frederiksberg at holde hjemmets overflader rene for mineralaflejringer.

I dette skriv kan du læse mere om, hvad man kan gøre for at undgå de problemer, som hårdt vand kan medføre uden at miste de mange fordele, som vandets mineraler kan tilbyde. 

Hårdhedsgraden af vandet i Frederiksberg er høj

Vandhårdhed i Frederiksberg er et velkendt fænomen blandt beboerne i denne kommune. Faktisk finder man noget af det hårdeste vand i netop denne kommune med en hårdhedsgrad på mellem 22 og 30. 

På den danske skala for hårdt vand er 30 nemlig det hårdeste vand, der findes blandt de danske vandværker, og der er dermed tale om vand, der har en særligt høj koncentration af blandt andet kalk. 

Da drikkevandet som bekendt kommer fra regnvandet, der over lang tid bliver filtreret gennem undergrundens mineral lag, vil der i sidste ende være flere forskellige typer af mineraler, der bliver en del af vandet. 

I sidste ende betyder det, at der nogle steder i landet vil være tale om hårdere vand end andre. Frederiksberg vand hårdhed er særligt udtalt, og der er mange boligejere, der netop i denne kommune søger behandlingsalternativer til deres drikkevand. 

Forskellige vandbehandlingsmetoder 

Vandhårdhed i Frederiksberg er en realitet og i stedet for at anvende diverse rengøringsmidler med en lang række kemikalier til at komme de genstridige mineralaflejringer til livs, er der flere, der efterspørger vandbehandlingsmuligheder, der kommer det egentlige problem til livs; nemlig mineralmængden i vandet. 

Der findes her en række forskellige muligheder og iblandt disse, finder man eksempelvis ionbytning, der, som navnet også antyder, bytter mineral ionerne ud med andre ioner, eksempelvis salt-ioner, der ikke har den samme genstridige effekt ved brug af vandet. 

Et alternativ til denne løsning er vores Kalkknuser. Der er her tale om en type vandbehandling, der ikke ændrer på kalkniveuaet af vandet, men i stedet behandler det egentlige problem; nemlig kalkmineralets tendens til at sætte sig i plamager. 

Dette sker ved hjælp af Kalkknuserens særlige ultralydsbehandling, der behandler kalkmineralerne på en sådan måde, at de ikke længere vil kunne sætte sig i aflejringer. Strukturen bliver med andre ord ”knust” og efterlader boligejeren med vand, der ikke længere skaber problemer for husholdningen.