Rundt omkring i de danske kommuner finder man forskellige niveauer af det, man kalder hårdhed i vandet. Drikkevandet, der kommer, renset og klart, fra de danske vandværker, har som følge af en længere filtreringsproces gennem undergrunden opnået en vis form for hårdhed.
Hårdt vand er en anden måde at referere til den gældende mineralkoncentration, der er i vandet. Denne koncentration kommer som følge af filtreringen igennem en lang række af sedimentære lag, der igennem denne proces binder mineraler til vandet.
Afhængig af koncentrationen af mineraler i undergrunden vil der således være større eller lavere risiko for hårdt vand. Når det kommer til Københavns kommune, er der her tale om særligt hårdt vand, formegentlig på baggrund af koncentrationen af mineraler i undergrunden i denne kommune.
For dig som boligejer i Københavns Kommune kan det hårde vand medføre en række problemer i husholdningen. Vandhårdhed i København har ry for at forringe ydeevnen for diverse hårde hvidevarer, og kan skabe problemer for den frie vandpassage igennem vandrørene.
Herunder kan du læse mere om, hvad du kan gøre for at komme vandets hårdhed i København til livs.
I København finder man særligt hårdt vand
Når man snakker om vandhårdhed i København, snakker man på samme tid om niveauet af blandt andet kalkmineralerne i drikkevandet. Det er nemlig mange gange netop kalkmineralerne, der kan være en drilsk størrelse og have en negativ effekt på blandt andet boligens hårde hvidevarer, der netop benytter sig af vandet.
Kalk i vandet i København er efterhånden alment kendt, og er man boligejer i denne kommune, behøver man blot at kigge på sine overflader omkring vandhanerne eller på ens bestik såvel som i vaske- og opvaskemaskiner.
Her finder man med garanti de berygtede kalkplamager, der med tiden kan blive ret så genstridige og sætte sig som hårde aflejringer. Det er netop denne proces, der sker i vandrørene og som forhindrer vandet i at strømme forhindringsfrit igennem.
Hårdhed i vand i København kan altså komme til udtryk på mange forskellige måder i husholdningen, og er for mange boligejere blevet en sand pestilens.
Københavns Kommune er desuden blandt de kommuner i Danmark med den højeste hårdhedsgrad på helt op 23. De danske vandværker inddeler vandets hårdhed fra 0 til 30 grader, og her placerer København sig altså i blandt de kommuner med det hårdeste vand.
Sådan kommer du vand hårdhed i København til livs
Vand hårdhed i København kan kommes til livs på flere måder ved blandt andet helt at fjerne kalkmineralerne fra drikkevandet. Der er dog stadig mange boligejere, der ønsker at bevare kalkniveauet på grund af de mange fordele, netop dette mineral har for vores kroppe.
I denne forbindelse vil det være en fordel at investere i en Kalkknuser. Dette apparat kan nemlig, til forskel for andre vandbehandlingssystemer, sørge for at bibeholde de gode kalkmineraler i vandet, uden at de får muligheden for at sætte sig i plamager.
Dette sker via de frekvenser, som Kalkknuseres, der monteres fast til vandrørene, sender igennem disse og som er med til at knuse kalken. På denne måde er der ikke grobund for, at kalken kan sætte sig i aflejringer, og ydeevnen på hårde hvidevare genoprettes, mens at vandrørene forbliver frie for plamager.