1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Hvordan får man blødt vand i København?

København er blandt de kommuner i Danmark, der i sit drikkevand har et højt niveau af mineraler. I denne kommune taler man derfor særligt om ønsket om blødt vand.

Da vores drikkevand kommer direkte fra vores grundvand, der er blevet filtreret gennem flere forskellige sedimentære lag, vil der med tiden blive inkorporeret en række mineraler i vandet som følge af denne filtreringsproces. 

Lige netop for København er der tale om et højt mineralniveau, hvilket giver anledning til at antage, at der for undergrunden i netop dette område af Danmark er tale om mineralrige sedimentære lag. 

For drikkevandet betyder dette, at der på samme tid vil være tale om hårdt vand, der kan give en række udfordringer for husholdningen. 

Hvordan man opnår blødt vand i København, kan du læse mere om herunder.

Hvor hårdt er vandet i København?

Fænomenet hårdt vand betyder ganske enkelt at der er tale om en høj koncentration af mineraler i vandet, som Københavns drikkevand er et rigtig godt eksempel på. 

Der er fra de danske vandværker udarbejdet en skala over hårdhedsgraden af det danske drikkevand, der går fra 0 (blødt vand) til 30 (hårdt vand). Københavns kommune befinder sig på en hårdhedsgrad på mellem 16 og 23 i denne skala. 

Det giver dermed anledning til at snakke om ret hårdt vand i netop denne kommune. Det er der naturligvis mange boligejere, der efterspørger en løsning på, da hårdt vand for mange kan vise sig at blive et genstridigt problem. 

Forskellen på blødt vand og hårdt vand

Forskellen mellem blødt og hårdt vand er mineralkoncentrationen i vandet. Er der tale om en lav koncentration, vil man på samme tid snakke om fænomenet blødt vand. Her vil vandet ikke give anledning til problemer i husholdningen, men vil i stedet være medgørligt og ikke efterlade mineral plamager. 

Hårdt vand vil derimod i høj grad være med til at danne genstridige aflejringer af særligt kalkmineralet, der hurtigt kan komme til at sætte sig på overflader og i vandrør. 

Af denne årsag er der mange boligejere, der ønsker sig blødt vand i København, da man således vil slippe for kalkproblematikkerne i husholdningen. 

Sådan får du blødt vand i København

Blødt vandt i København kan opnås på flere forskellige måder. 

Nogle ønsker at benytte sig af deciderede blødgøringsanlæg, der anvender en ionbytningsmetode. Der vil her være tale om tilføjelsen af nye ioner til drikkevandet, der via naturlige processer vil bytte plads med de eksisterende ioner i drikkevandet – nemlig kalkionerne. 

Denne metode er dog ikke den eneste. For dem, der ønsker at bevare niveauet af kalk i vandet på baggrund af de fordele, et dagligt kalkindtag har for vores kroppe, kan man med fordel overveje vores Kalkknuser. 

Kalkknuseren bytter nemlig ikke om på de allerede eksisterende ioner i drikkevandet, men behandler snarer det egentlige problem; nemlig kalkens genstridige karakter. 

Dette sker ved hjælp af ultralydsfrekvenser, og som navnet også antyder, vil apparatet knuse kalken ved hjælp af disse frekvenser og sørge for, at mineralet ikke får muligheden for at sætte sig i aflejringer, der kan være til gene for rengøringen og ikke mindst ydeevnen af enhver køkkenmaskine, der anvender vand.