1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-2 hverdage pt. • Ingen kemikalier

Vandhårdhed Næstved

I blandt de danske kommuner er vandhårdhed ofte et fænomen, der skaber irritation blandt boligejerne. 

Vandhårdhed refererer nemlig til den mængde af kalk og mineraler, der er at finde i drikkevandet. Vandhårdheden vil variere, afhængig af hvilken kommune man bor i. For eksempel kan den pågældende vand hårdhed i Næstved karakteriseres som værende temmelig hårdt. 

Hvordan beboere i Næstved kan komme vandhårdheden til livs, kigger vi nærmere på herunder. 

Næstved Kommune oplever problemer med hårdt vand 

Vand hårdhed i Næstved skaber problemer i den daglige husholdning, da der med en høj koncentration af kalk i vandet vil være stor risiko for kalkaflejringer omkring armaturer, overflader der er i kontakt med vand samt alle køkkenmaskiner og hårde hvidevarer, der ligeledes benytter vand. 

Disse aflejringer kan være svære at få bugt med, da kalken som følge af dens mineralske sammensætning har tendens til at sætte sig og blive hård og genstridig.

Af denne grund er der mange, der tyer til syreholdige rengøringsmidler for at komme til bunds med de genstridige baseaflejringer, der vil være at finde rundt omkring i boligen. 

Danmark er plaget af hårdt vand

I Næstved finder man en høj koncentration af kalk i drikkevandet. Dette kommer som en naturlig følge af mængden af kalk, der er at finde i undergrunden for denne kommune. 

Afhængig af hvor man befinder sig i Danmark, vil der være tale om forskellige mineral koncentrationer. Flere steder i Jylland og særligt på Fyn og på Sjælland finder man en høj koncentration af det genstridige mineral. 

Kalk kan skabe problemer i husholdningen

Kalk er i sig selv et ufarligt mineral. Faktisk anbefales det at indtage en vis mængde af kalk dagligt for at vedligeholde kroppens knogler. Af denne grund er der ikke noget galt i, at vi indtager kalk som en del af vores drikkevand. 

Problemet opstår dog uden for vores kroppe, når kalken får lov til at sætte sig i aflejringer i køkkenet, badeværelset eller i opvaskemaskinen. 

Dertil kan kalk med tiden komme til at sætte sig i genstridige plamager i boligens vandrør. Her vil der være risiko for, at mineralet kan hæmme varmeledningsevnen og generelt forringe ydeevnen for de hårde hvidevarer, der til dagligt anvender vand.  

For at bevare ydeevnen for sine hårde hvidevarer såvel som for at slippe af med plamager på hjemmets overflader, er der behov for at behandle kalkproblemet ikke bare overfladisk med rengøringsmidler men i lige så høj grad der hvor problemet er opstået.

Så hvordan kommer man vandhårdheden til livs?

Sådan behandler man kalk i vandet  

For at løse det egentlige problem, som kalkmineralerne har skabt, er man nødt til at behandle drikkevandet, allerede inden det kommer ud af hjemmets vandhaner. 

Vores Kalkknuser er udviklet netop til dette formål. Ved hjælp af særlige frekvenser vil Kalkknuseren knuse kalken og efterlade mineralet som en del af drikkevandet men fratager på samme tid mineralet muligheden for at sætte sig i genstridige plamager, når først det kommer ud af vandhanen. 

For dig, der er plaget af vand hårdhed i Næstved, vil Kalkknuseren i sidste ende efterlade områderne nær vandhanerne nemme at tørre af og holde rene.