1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Vandhårdhed Silkeborg

Mange danske boligejere efterspørger information omkring hårdhedsgraden af deres drikkevand. Det sker fordi, man i mange danske kommuner oplever det, man i daglig tale kalder hårdt vandt – med andre ord vand, der indeholder en høj koncentration af kalk. 

Disse kalkmineraler kan være en sand pestilens for mange, da der som følge af brugen af drikkevandet ofte vil forekomme hvide skjolder og mineralaflejringer de steder, hvor vandet hyppigt anvendes i boligen.

Mange boligejere efterspørger af denne årsag muligheder for vandbehandling for at komme det hårde vand til livs og i stedet opnå blødt vand i hjemmet. 

Er man bosat i Silkeborg Kommune er man heldig; her er der nemlig ikke tale om decideret hårdt vand. Her finder man i stedet en lav koncentration af kalkmineralet i drikkevandet, der efterlader det blødt, og af denne årsag kan man ikke tale om vandhårdhed i Silkeborg. 

Flere danske kommuner døjer med hårdt vand 

Hårdt vand er et problem for mange danske kommuner særligt på Fyn og Sjælland men også flere steder i Jylland. 

Forskellen på hårdhedsgraden mellem de enkelte kommuner kommer som følge af de forskellige mineralkoncentrationer i den danske undergrund. 

Da den pågældende vandhårdhed i Silkeborg er lav, vil der her være tale om en relativt lav koncentration af kalk i undergrunden. 

Kalk i vandet er bestemt ikke noget, man må blive skræmt af. Faktisk anbefales det at indtage en vis mængde kalk dagligt, for at holde kroppens knogler ved lige. 

Problemet med kalk opstår tværtimod uden for vores kroppe og nærmere bestemt de steder i boligen, hvor der ofte anvendes vand. 

Derfor kan kalk i vandet give problemer 

Kalk har en naturlig tendens til at sætte sig som skjolder og aflejringer de steder, hvor vandet har hyppig kontakt med en overflade. 

Du er sikkert allerede bekendt med at skulle afkalke elkedlen, armaturer og brusehoveder med jævne mellemrum. 

Med tiden kan disse aflejringer blive hårde som sten, og der vil være behov for at behandle mineralet med syreholdige midler. 

Det er dog ikke kun på de synlige overflader, at kalken kan sætte sig med tiden. Det samme sker for vandrørene i boligen, hvor kalken med tiden kan komme til at hæmme varmeledningsevnen. 

Mineralerne i vandet kan være en drilsk størrelse, og uanset om man har et lavt niveau af vand hårdhed i Silkeborg eller decideret hårdt vand i hvilken som helst anden dansk kommune, kan det betale sig at behandle vandet for at undgå, at de sætter sig som aflejringer. 

Kalkknuseren løser det egentlige problem 

Mange boligejere vælger at investere i rengøringsmidler for at bekæmpe kalkproblemerne. Denne form for behandling er dog kun overfladisk, og kalkplamagerne vil med tiden vende tilbage. 

Der er i stedet behov for en behandling af vandet, allerede inden det får lov at strømme ud af vandhanerne. Her er Kalkknuseren et bud på netop sådan en behandling. 

Kalkknuserapparatet monteres fast på hjemmets vandrør og kan herfra påbegynde sin behandling af vandet ved hjælp af såkaldte frekvenser. 

Kalken i vandet bliver via disse frekvenser knust, og mineralstrukturen vil efterfølgende ikke kunne sætte sig som plamager. 

Denne form for vandbehandling har således fokus på selve problemet og ikke udelukkende de efterfølgende konsekvenser, der kommer til udtryk som mineralaflejringer.