1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-2 hverdage pt. • Ingen kemikalier

Blødt vand vs. hårdt vand - hvad betyder det egentlig?

I den danske undergrund ses det de fleste steder, at kalkindholdet i vandet er særligt højt, og kalk i vandet er derfor i dag et af de helt store taleemner i Danmark. Vi hører ofte om, at kalk er sundt for os, men desværre bliver kalken ikke kun skyllet ud i det vand, som vi drikker. Den sætter sig også fast i vores vandrør, i køkkenmaskinerne, opvaskemaskinen, brusekabinen og meget mere. Hvor hårdt vandet er, vil være afgørende for, hvor meget kalken vil sætte sig fast til overfladerne derhjemme. Bor du et sted i landet, hvor vandet har en stor hårdhedsgrad, så vil det også kunne mærkes derhjemme, hvor der ofte vil være behov for at blive afkalket. Det er et stort irritationsmoment for mange, og derfor er der de seneste år også blevet talt meget om blødgøring af vand. Men hvad betyder det egentlig, og hvad kan det gøre ved kalkproblemerne? Det vil vi i det følgende fortælle dig mere om, hvor vi også vil komme ind på vores løsning til at opnå det bløde vand.

Det er ikke mængden af kalk, der giver problemer

Når vi taler om det hårde vand, er der tale om vand, som har et meget højt indhold af kalk. Hvor højt dette indhold er, vil være forskelligt fra område til område i det land, du bor i, men i Danmark ses der altså generelt en stor hårdhedsgrad mange steder. Eftersom det hårde vand indeholder mere kalk, kan det være nemt at tro, at problemet ligger i netop mængden af kalk, som der så ofte bliver talt om. Men faktisk er det ikke den store mængde af kalk, der gør, at der opstår kalkaflejringer i vandrørene og i køkkenmaskinerne derhjemme. Det hele handler om kalkens form i det hårde vand, og det er netop det hårde vand, der giver de tilbagevendende problemer, som vi så ofte ser.

I det hårde vand skal kalken ses som kalksten, der gør vandet hårdt, mens kalken i det bløde vand skal ses som kalkpulver, der med denne form gør vandet blødt. Det bløde vand vil uden problemer kunne strømme igennem rørene med vandet, og det er således ikke det høje indhold af kalk, der skaber problemer, men det hårde vand, der modsat blødt vand ofte vil sidde fast i vores vandrør.

 

Sådan påvirker det hårde vand din bolig

Vi har nu fastslået, hvad det egentlig er, der skaber problemerne, men hvordan mærker du det egentlig derhjemme? Først og fremmest vil kalkstenene have stor tendens til at sidde fast i dine vandrør, og med tiden vil disse aflejringerne i rørene hobe sig op. Det betyder også, at den samme mængde vand pludselig skal igennem et rør, der nu er smallere grundet kalkaflejringerne, og der skal dermed også bruges mere energi på at få vandet igennem. På samme måde som i vandrørene, vil der i dine køkkenmaskiner, vaskemaskine, bruse hoved mm. også dukke flere kalkaflejringer op, og du vil måske endda kunne se det på dine glas og andet service, som vil få en hvid belægning langs kanterne.

For dem, der bor i områder med meget hårdt vand, kan det desuden også ske, at det kan mærkes, når der vaskes hår. Den hårde kalk kan nemlig gøre, at shampooen kan tage længere tid at få vasket ud af håret. Alt dette vil medføre, at der oftere skal afkalkes derhjemme for at kunne holde kalkaflejringerne væk og sikre, at vandet kan strømme uproblematisk igennem vandrørene.

  

Blødgøring af vand med en Kalkknuser

Er du også blevet nysgerrig på, hvordan du egentlig kan opnå blødt vand derhjemme, så kan du med fordel investere i vores Kalkknuser. Med denne Kalkknuser opnår du nemt og effektivt blødgøring af vand uden at kalken bliver fjernet fra vandet. Vores Kalkknuser er et helt specielt apparat, som bliver monteret fast til et af de vandrør i boligen, som har indgående koldt vand. Monteringen er simpel og ligetil, og når dette er udført, vil der blive sendt ultralydsfrekvenser fra apparatet og ud igennem vandrøret og vandet.

Hvad der nu sker, er det, der har stor betydning. Ultralydsfrekvenserne vil nemlig påvirke og så at sige knuse kalken, således at det går fra at være kalksten til kalkstøv. Med denne form for kalkpartikler vil der opnås blødt vand, og kalkpartiklerne vil ikke længere sidde fast i vandrørene og køkkenmaskinerne. Derved opstår der heller ikke grimme kalkplamager, og vandet har nu også mulighed for at komme igennem vandrørene uden problemer.

Når vores Kalkknuser er monteret i boligen og tændt, vil der ikke gå lang tid, før de første resultater begynder at vise sig. I og med at kalken ikke fjernes, men knuses, vil der stadig være noget overskydende kalk, men da dette med apparatet er blevet pulveriseret, vil det ikke længere sidde fast på overfladerne derhjemme, men vil derimod let kunne tørres væk med en klud eller hånden.

 

Hurtig og nem rengøring med blødt vand

Hvis man spørger nogen om, hvordan man bedst kan komme af med de frustrerende kalkaflejringer i hjemmet, vil de fleste med stor sandsynlighed svare citronsyre, eddike eller andre stærke midler, som er gode mod det genstridige mineral. Men selvom det løser de synlige kalkproblemer, vil det ikke hjælpe med at løse årsagen til dem, og de vil af samme årsag også blive ved med at komme igen. Efter at have opnået blødgøring af vand, vil fjernelsen af kalk blive nemmere og hurtigere, og nu er det ikke nødvendigt at gøre brug af disse rengøringsmidler for at opnå samme resultat.

I takt med det stigende fokus på vores klima og miljø, ser vi også et stigende fokus på unødvendig brug af kemikalier. Ved brug af en Kalkknuser kan der nemt skæres ned på nogle af de stærke rengøringsmidler derhjemme, da der med vores apparat ikke vil være brug for at skulle bruge hverken citronsyre eller eddike for at komme af med de synlige kalkplamager. Nu er rengøringen af køkkenmaskiner, brusekabinen mm. ikke nær så tidskrævende, og vores Kalkknuser kræver desuden ingen vedligeholdelse.