1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Kalkspalter vs. kalkknuseren - Hvad skal jeg vælge?

I løbet af de senere år har det været et diskuteret emne, hvorvidt man kan komme kalk i vand til livs, blandt boligejere, boligforeninger og ikke mindst vandværker. Vi er generelt blevet mere opmærksomme på, hvad mineralet har af negative effekter for vores vandforsyning, såfremt dette mineral får lov til at sætte sig som det hårdføre kalksten. I mange år har den eneste løsning været at benytte sig af syreholdige kemikalier, der kunne neutralisere mineralerne, men med tiden er denne løsning blevet upopulær grundet dens negative effekt på miljøet. For at undgå brugen af kemikalier i kampen mod det hårdføre mineral, er der således blevet udviklet forskellige løsninger, der gør brug af forskelligartede metoder – i dette skriv sætter vi fokus på to af disse; nemlig kalkspaltere og Kalkknuseren.

Afkalkning uden brug af kemikalier

I en søgen efter en afkalkningsløsning, der ikke involverer kemikalier, er du måske stødt på henholdsvis en kalk spalter og en Kalkknuser. Begge disse afkalkningsløsninger er blevet populære på grund af deres nye metoder, der hverken inkluderer rengøringsmidler eller syreholdige kemikalier. Men hvad er forskellen mellem de to løsninger, og hvorledes kan de bidrage med en mere miljøvenlig afkalkning?

Først og fremmest har du måske bemærket, at de to afkalkningsløsninger minder lidt om hinanden i udseende. Begge tager sig ud som to mindre apparater, der monteres fast på hjemmets vandrør. De gør dog brug af to forskellige metoder for at omstrukturere det genstridige mineral uden at ændre i vandets naturlige sammensætning.

Hvad er en kalkspalter?

Når man hører, at der findes en kemikaliefri løsning på de velkendte kalkproblemer, er det naturligt, at man kan undre sig over, hvorledes denne løsning fungerer. ”Kalkspalter – virker det?” er dermed et spørgsmål, der ofte bliver stillet blandt forbrugerne. Som nævnt er det et apparat, der monteres fast på hjemmets vandrør – dette kan man enten gøre selv eller ved hjælp af professionelle. En kalkspalter benytter sig af magnetisme for at komme mineralerne i vandet til livs. Ved hjælp af en magnetisk kalkspalter vil kalkpartiklerne i vandet blive ødelagt og ikke længere kunne sætte sig i belægninger. Der findes i øjeblikket flere forskellige kalkspalter test, der kan give dig et overblik over det enkelte apparats specifikationer.

Hvad er en Kalkknuser?

En Kalkknuser er ligeledes et apparat, der nemt og enkelt kan monteres til hjemmets vandrør. Herfra vil apparatet udsende ultralydsfrekvenser igennem røret og ind i vandet, inden det kommer ud af dine vandhaner. Resultatet bliver, at kalkpartiklerne i vandet bliver omstruktureret fra at være det hårdføre calcit – også bedre kendt som kalksten – til at være det såkaldte aragonit – der bedst kan beskrives som kalkstøv. Med de udsendte lydfrekvenser vil mineralet altså ikke længere kunne danne belægninger og forårsage en forringet effekt af dine køkkenmaskiner såvel som irriterende plamager på dit flisegulv.

Hvilken skal jeg vælge?

De to apparater fungerer således ved hjælp af to forskellige metoder, der kan komme mineralet i vandet til livs. For at finde ud af hvilket apparat, der vil egne sig bedst til dig og dit hjem, kan du med fordel tage et kig på de forskellige ’kalkspalter bedst i test’ såvel som ’Kalkknuser bedst i test’. Her vil du uden tvivl kunne finde frem til den bedste Kalkknuser såvel som den bedste kalkspalter.

Læs mere om en Kalkknuser fra Amtech her