1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Overvejer du et kalkfilter til brugsvand? Så læs med her

Hvis du er bosat i Danmark, så er der en stor sandsynlighed for, at du også har bemærket kalken flere steder derhjemme. Vores vand består nemlig af en lang række naturlige stoffer og mineraler, og et af disse mineraler er netop kalken. Dette mineral er svært at undgå i vores land, hvor niveauet af det i flere områder er meget højt. Det bliver et irritationsmoment for mange, som må leve med de mange problemer, de til dagligt oplever med kalken, der sætter sig. Af den årsag bliver der i dag også tilbudt flere løsninger til boligen, som hjælper med at skåne den mod de skader, som kalk kan give. Et eksempel på dette er et kalkfilter til vandhane, der som navnet indikerer hjælper med at filtrere kalk fra vandet. Der er dog et par ting, der er værd at overveje, før man anskaffer sig et kalkfilter til brugsvand, og i det følgende skriv vil vi fortælle mere om dette.

 

Sådan fungerer et kalkfilter til brugsvand

Som beskrevet ovenfor er et kalkfilter et filter, der bruges for at fjerne kalk fra vores brugsvand. Det bruges ofte grundet et ønske om at skåne boligen og ens køkkenmaskiner mod det høje niveau af kalk i vandet, men nogen bruger det også for at filtrere andre stoffer fra vandet. Ikke alle kalkfiltre er ens, og der bliver produceret forskellige kalkfiltre, som hver især filtrerer forskellige stoffer og mineraler fra vandet, der løber igennem vores vandrør. Er kalk også et problem hos dig, så findes der dog også andre effektive metoder, du kan overveje, som kan skåne din bolig for kalken.

 

Et kalkfilter til brugsvand er ikke nødvendigvis løsningen

Der kan være mange delte meninger om, hvordan kalk bør fjernes – og om mineralet overhovedet bør fjernes. Nogen er vant til at bruge rengøringsmidler, andre bruger et blødgøringsanlæg og nogen gør ikke noget ved kalken. Kampen mod kalken kan være svær at vinde, hvis ikke man bruger effektive midler, og for nogen er et kalkfilter til hus vejen frem, hvis man drømmer om kalkfrit vand. Det behøver det dog ikke altid at være. For faktisk er der mange gode grunde til at beholde mineralet i det vand, som vi drikker. En af de grunde er blandt andet, at flere dele af vores krop har stor gavn af kalken. Kalk bidrager til rigtig meget godt, og vi skal derfor være opmærksomme på at indtage nok af dette mineral gennem vandet og vores kost. Det ændrer selvfølgelig ikke på, at der er steder i vores bolig, som kalken ikke gavner, men til dette er der heldigvis en løsning, nemlig en Kalkknuser.

 

Med en Kalkknuser behøver du ikke at fjerne kalken

Et kalk filter til hus kan virke som en god løsning, hvis man gerne vil være fri for kalken. Men i virkeligheden er det ikke en nødvendighed at skille sig af med kalken for også at skille sig af med aflejringerne. Mange tænker, at det er den eneste vej frem, og det kan også virke naturligt at fjerne det mineral fra vandet, som giver problemer med et filter for kalk. Men når du bruger en Kalkknuser, lader du mineralet forblive i vandet, uden at det gør skade. Apparatet knuser nemlig kalkpartiklerne, som du nu skal se som kalkstøv i stedet for kalksten. Og selvom dette støv forbliver i vandet, vil det være helt ufarligt overfor din bolig, da det ikke sætter sig som kalkstenene. Overfladerne i hjemmet bliver derfor ikke tilkalkede, og det kalkstøv, der bliver udfældet, kan du nemt tørre væk med en klud. Det gør det både hurtigere, nemmere og mere overskueligt, når der skal gøres rent, og du behøver ikke mere at skulle afkalke.

 

Hvorfor en Kalkknuser?

Uanset om du har lidt eller meget kalk i dit vand, så kan en Kalkknuser være med til at gøre en stor forskel for dig, og denne forskel vil du kunne mærke flere steder i din hverdag. Du vil især kunne mærke en forskel på dine køkkenmaskiner, som pludselig bliver noget lettere at vedligeholde, når de ikke længere bliver kalket til. En Kalkknuser gør også, at din vaskemaskine og opvaskemaskine kan fungere optimalt, når der ikke længere er kalk, der blokerer for vandets gennemløb i dine vandrør.