1 års tilfredshedsgaranti • Gratis levering: 1-3 hverdage • Ingen kemikalier

Hvad er årsagen til vandhårdhed i Odense?

Som boligejer har du måske hørt om udtrykket vandhårdhed før. Der er her tale om et begreb, der udtrykker, hvor stor en koncentration af mineraler drikkevandet har. Jo større en koncentration der er, jo hårdere bliver vandet også. 

I Danmark finder man forskellige niveauer af vandhårdhed, afhængig af den geografiske beliggenhed. Da vores drikkevand kommer fra undergrunden, vil der være tale om forskellige typer af mineralkoncentrationer afhængig af, hvor man befinder sig henne i landet. 

Som boligejer i Odense vil der være tale om decideret hårdt vand. Hvad dette betyder for dig som boligejer i denne kommune, kan du læse mere om herunder. 

Odense er plaget af hårdt vand

Når man snakker om vandhårdhed følger de danske kommuner en skala, der angiver hvor hårdt eller blødt vandet er.

Denne skala går fra 0, som er det blødeste vand og helt op til 30, som er det hårdeste vand.

Vandets hårdhed i Odense Kommune ligger mellem 15 og 19 på denne skala, og der er dermed tale om temmelig hårdt vand. 

Drikkevand med en høj koncentration af mineraler, som blandt andet gør sig gældende i Odense, kan have negative konsekvenser for boligejerne og den generelle husholdning. 

Hårdt vand vil nemlig have en høj koncentration af blandt andet kalkmineralet, der har en tendens til at sætte sig i genstridige plamager. 

Hårdt vand medfører problematikker for boligejere i Odense 

Mange boligejere i kommunen vil med sikkerhed kunne nikke genkendende til, at den pågældende vand hårdhed i Odense medfører en række problematikker særligt for rengøringen. 

Når vandet opnår den koncentration af mineraler, som gør sig gældende for Odense, vil der unægtelig sætte sig en hel del kalkplamager i omkring boligens vandhaner. 

Kalk har nemlig tendens til at danne aflejringer med tiden, der hvor vandet passerer forbi. Dette kan blandt andet være i vandrørene såvel som på overflader i køkkenet, i brusenichen såvel som på glas og bestik efter opvask. 

Nogle vælger i denne forbindelse at investere i dyre rengøringsprodukter for at komme kalkproblematikkerne til livs, men sandheden er, at hvis den pågældende vandhårdhed i Odense indebærer et højt mineralniveau, så vil rengøringsartiklerne ikke gøre den store forskel.

Sådan løser du det egentlige problem

Rengøring af kalkplamager vil fortsætte med at være en plage, uanset hvor meget man skrubber og skurer. 

Årsagen til problemet er netop i Odenses vand hårdhed, og der er dermed behov for at rette opmærksomheden mod dette problem. 

I de områder af landet, hvor man finder en vis grad af vandhårdhed, er der mange boligejere, der vælger at anskaffe sig forskellige former for afkalknings- eller blødgøringsanlæg. 

I denne forbindelse kan vi nævne vores bud på at komme kalken i vandet til livs; nemlig Kalkknuseren. 

Kalkknuseren er et apparat, der monteres fast på hjemmets vandrør, og som modsat flere andre blødgøringsanlæg ikke benytter sig af ionbytning eller kemikalieholdige løsninger. 

Vores Kalkknuser anvender i stedet en særlig frekvensbehandling af vandet, og som via apparatet sender en række frekvenser igennem vandrøret for at behandle vandet, allerede inden det kommer ud af vandhanerne. 

frekvenserne er med til at ”knuse” kalken i vandet – altså at omstrukturere den mineralske sammensætning, der gør sig gældende for kalken, således at den ikke kan sætte sig i genstridige plamager.