Hårdt vand er efterhånden blevet et fænomen, langt de fleste boligejere kender til. Vandets hårdhed har nemlig noget at sige i forhold til mineralkoncentrationen i vandet. For boligejere kan en høj mineralkoncentration være ensbetydende med mineralaflejringer på overflader i køkkenet, badeværelset og de steder i hjemmet, der er forbundet til en vandhane.
De mineralaflejringer, der efterlades på overflader, kan være enormt drilske at komme til livs, og i denne forbindelse vælger mange at investere i dyre rengøringsmidler blot for at opdage, at ugen efter kommer der en ny genstridig plamage.
For boligejere i Aalborg kan disse plamager være særlig plagsomme, da der i denne del af Danmark er tale om hårdt vand. Ifølge danske vandværker kan vandhårdhed niveauinddeles på en skala fra 0 til 30, hvor 30 indikerer det hårdeste vand. Vandets hårdhed i Aalborg beregnes til at være op til 14, og der er dermed tale om temmelig hårdt vand i denne kommune.
Hvordan man kan komme hårdhed i vand i Aalborg til livs, kigger vi nærmere på herunder.
Derfor er hårdt vand særligt problematisk
Hårdt vand kan være en plage for de danske boligejere, da der her ikke udelukkende er tale om genstridige plamager på overflader, bruseniche eller bryggerset. En høj mineralkoncentration i vandet vil nemlig med tiden også medføre en forringet ydeevne af hjemmets hårde hvidevare.
Jo flere mineralaflejringer, der får lov til at sætte sig i disse maskiner og vandrørene, der leder hen til disse, jo mere energi skal der bruges, for at vandet kan passere og lede den korrekte varme til maskinerne.
Når det kommer til opvaskemaskinen, vil der rent æstetisk være tale om risikoen for grimme plamager på glas, bestik og tallerkner, mens der for vaskemaskinen vil være tale om tøj, der føles mindre blødt på baggrund af mineralkoncentrationen.
Blandt mineralerne, der giver anledning til den pågældende vandhårdhed i Aalborg, finder man kalk. Der er her tale om et mineral, der af natur har tendens til at sætte sig i aflejringer, de steder hvor vandet passerer konstant.
Det er blandt andet på baggrund af kalkens genstridige natur, at Aalborg vand hårdhed betragtes som særlig problematisk, da de hvide kalkplamager vil være at finde i alt fra hårde hvidevare til omkring vandhanerne i vasken og på badeværelset.
Kalkknuseren kommer det egentlige problem til livs
For mange boligejere er vand hårdhed i Aalborg blevet et problem, man aktivt forsøger at bekæmpe med alverdens midler.
Mange anvender i denne forbindelse dyre rengøringsmidler, men uden held. Selve problemet er nemlig ikke plamagerne, der efterlades på boligens overflader, men snarer at mineralkoncentrationen i vandet vedbliver med at gøre vandet hårdt.
For at komme det egentlige problem til livs, kan man med fordel tage vores Kalkknuser i brug. Der er her tale om et apparat, der aktivt knuser kalken i vandet ved hjælp af frekvenser.
Resultatet bliver, at den mængde kalk der måtte være i vandet, ikke har mulighed for at sætte sig i plamager, når vandet kommer ud af vandhanen.
Med vores Kalkknuser kommer man således det egentlige problem til livs og kan med det samme opnå en lettere rengøring.