Mange boligejere døjer med det, man kalder ”hårdt vand”; med andre ord en type vand, der indeholder et højt niveau af kalk. Som en naturlig følge af et højt kalkniveau vil mineralet med tiden sætte sig på overflader i køkkenet, på badeværelset eller andre steder, hvor vi ofte benytter os af en vandhane.
Her kan kalken med tiden blive til genstridige plamager, der kan være svære at få bugt med, når først de har sat sig som mindre kalkaflejringer.
Mange boligejere bruger i denne forbindelse dyre domme på rengøringsartikler, men er niveauet af kalk højt i vandet, vil belægningerne unægteligt komme igen.
Det er dog ikke kun på de synlige overflader i hjemmet, at kalk kan sætte sig som plamager og være til gene. Kalken kan i høj grad også sætte sig i vandrørene, hvor dels vandtrykket og varmeledningsevnen kan være i risiko for en væsentlig forringelse over tid.
For at få bugt med disse genstridige kalkbelægninger, er der flere forskellige løsninger, som mange boligejer i dag benytter sig af.
I dagens indlæg skal vi kigge nærmere på, hvorledes ionbytning kan være med til at komme kalkproblematikkerne til livs.
Hvad er ionbyttet vand?
Ioner er de små bestanddele, der udgør blandt andet basen, vi kender som kalk eller ’calcium’.
Når man snakker om ionbytning, snakker man således om den metode, der ved hjælp af ionbehandling kan fjerne alle uønskede ioner, og herunder det høje niveau af kalk fra vandet.
Ionbyttet vand er således vand, der er blevet behandlet med en særlig type ion, der via dens kemiske sammensætning bytter plads med de uønskede ioner og således skaber forudsætningerne for vand med et lavere niveau af kalk.
Ionbytning er en metode, der anvendes netop med det formål at omdanne hårdt vand til blødt vand og således sørge for en demineralisering af vandet.
Ionbyttet vand kan opnås ved hjælp af et ionbytteranlæg, der enten kobles op i hjemmet eller til større vandanlæg, herunder til industrielle formål.
Er ionbytning den rigtige løsning mod kalk i vandet?
At koble et ionbytningsanlæg op i hjemmet er én af løsningerne mod kalk i hjemmet. Der er her tale om en løsning, der ikke anvender skrappe kemiske opløsninger for at få bugt med det høje mineralniveau.
Der er dog på samme tid også tale om investeringen af et større anlæg, der skal knyttes til hjemmets vandforsyning.
Dertil vil et ionbytningsanlæg også skulle regenereres med jævne mellemrum ved hjælp af tilsætningen af eksempelvis salt, der kan regenerere de ioner, der skal bruges for at foretage en ionbytning af vandet.
Af denne grund er der mange boligejere, der søger en nemmere løsning, der hverken kræver meget plads eller for megen vedligeholdelse.
Kalkknuser er et alternativ til ionbytning
Søger man en nem løsning mod kalk i vandet, vil vores kalkknuser være et oplagt bud, der på samme måde som ionbytningen ikke anvender kemikalier men i stedet anvender en særlig frekvensmetode for at igangsætte en omstrukturering af de mineralpartikler, der er at finde i vandet.
Kalkknuseren giver sig til udtryk som et mindre apparat, der nemt og hurtigt kan kobles til hjemmets vandforsyning. Ved hjælp af de førnævnte frekvenser skal den enkelte boligejer ikke sørge for at vedligeholde afkalkningsprocessen men kan i stedet nyde godt af en effektiv og kemikaliefri proces, der ikke tager plads op i hjemmet.
Vi er mange, der ønsker at komme de genstridige mineralplamager i hjemmet til livs, og det kan, som nævnt i dette indlæg, gøres på forskellige måder. Det kommer med andre ord an på, hvad du som boligejer ønsker at investere i for at komme kalken i dit drikkevand til livs og på den måde sikre dig en længere levetid for blandt andet køkkenmaskiner såvel som hjemmets udsatte overflader.
Vi er mange, der ønsker at komme de genstridige mineralplamager i hjemmet til livs, og det kan, som nævnt i dette indlæg, gøres på forskellige måder. Det kommer med andre ord an på, hvad du som boligejer ønsker at investere i for at komme kalken i dit drikkevand til livs og på den måde sikre dig en længere levetid for blandt andet køkkenmaskiner såvel som hjemmets udsatte overflader.