Er du interesseret i at vide, hvordan et blødgøringsanlæg virker? Så læs med her

Kalkaflejringer og belægninger fra kalk er et meget udbredt problem, som kan være svært at undgå og komme af med. Sådan vil de fleste, der er bosat i Danmark, opleve det. Her i landet er vi nemlig plagede af vores meget kalkholdige vand, som specielt i nogle områder af landet skaber store irritationer for mange af beboerne. Er man en af de uheldige, der bor i et af disse områder, så skal der sikkert ofte afkalkes derhjemme.

Da flere og flere begynder at blive opmærksomme på både kalken i deres hjem samt kvaliteten af det vand, der løber i deres rør, er der også flere, som har fået øjnene op for et blødgøringsanlæg. Et blødgøringsanlæg kan nemlig være løsningen på de mange frustrationer, som der kan komme ved at bo i et land med så kalkholdigt vand, som vi har. Er du også blevet interesseret i at vide mere om Et blødgøringsanlæg og de mange fordele, som du vil kunne opleve med dette? Så bør du læse med her, hvor vi fortæller mere om Fordele og ulemper ved blødgøringsanlæg, kalk og hvordan du kan løse dine kalkproblemer på en effektiv måde.

Her sætter kalken sig

Kalk er et helt naturligt mineral, der selvfølgelig kan findes i vores drikkevand, da vi modtager dette fra grundvandet. Oplever man meget kalk derhjemme, så skyldes det højest sandsynligt, at man er bosat et sted, hvor vandet indeholder mere kalk. På Sjælland er der eksempelvis flere steder, hvor der døjes med meget kalk i vandet. De store mængder kalk kan beskrives som kalksten, og alle disse kalksten vil være med til at gøre vandet hårdt. Det er også disse kalksten, du kan se derhjemme, når du eksempelvis åbner din elkedel og får øje på en hvid belægning i bunden.

Mineralet vil kunne sætte sig på de fleste overflader i hjemmet. Du vil med stor sandsynlighed først bemærke det de steder, hvor du oftest har vand rindende. Drikker du meget kaffe, eller koger du ofte vand i din elkedel, så er der en god chance for, at du vil kunne spotte kalken her. Du har måske også oplevet, at trykket på din vandhane eller brusehovedet er blevet mere sløvt på det seneste. Så skyldes det sikkert, at hovedet er kalket til, og at vandet derfor har svært ved at komme ud. Har du bemærket nogle hvide belægningerne på dine vinduer, så kan det også være kommet efter en vinduespudsning, hvor kalken har sat sig fast til ruden.

Du kan sagtens have oplevet, at kalken sætter sig flere steder. Der er nemlig mange eksempler, da vi typisk bruger vores vand mange steder i boligen. Det er derfor heller ikke uden grund, at så mange bliver trætte af kalk og forsøger at afprøve forskellige muligheder for at slippe af med mineralet.

 

Hvordan virker blødgøringsanlæg?

Et blødgøringsanlæg er et anlæg, der også ofte omtales som et vandblødgøringsanlæg. Der kan være forskel på, hvordan forskellige blødgøringsanlæg fungerer, afhængig af, om der er tale om et vandbehandlingsanlæg, kalkfjerner anlæg eller andet. Hos os gør vi brug af en teknologi, hvor vi undgår at fjerne kalken fra vandet, men i stedet omdanner vi den, så der skabes blødt vand uden at hive kalken ud af vandet. Mineralet forbliver dermed i dit drikkevand, men da kalken bliver omdannet, og vandet bliver blødt, så opstår der ikke længere kalkaflejringer og belægninger.

Når du gør brug af vores metode, er det derfor vigtigt at pointere, at du ikke får fjernet kalk fra dit vand. Vi tilbyder nemlig en løsning, som uden fjernelse af kalk kan give dig blødt vand. Men resultatet vil give det samme, nemlig et hjem, som er fri for frustrerende belægninger fra kalk.

  

Sådan bekæmper vi kalken

Du undrer dig nu måske over, hvordan vi uden at fjerne kalk fra vandet vil kunne opfylde dit ønske om et hjem, der ikke er fyldt med kalkaflejringer. Forklaringen er, at vi omdanner kalkmineralet fra kalksten til kalkpulver, så det ikke klæber sig fast til overfladerne. Og hvordan gør vi så det? Det gør vi med vores apparat, som vi kalder en Kalkknuser. Navnet på apparatet forklarer meget simpelt, hvad det egentlig gør ved kalken. Ved hjælp af lydbølger, som bliver udsendt fra en Kalkknuser, knuser vi nemlig kalken, så den ikke fremgår i vandet med den samme form som tidligere. Når den knuses, vil det i stedet fremgå som pulver i vandet, og dette pulver har ikke mulighed for at sidde fast i rør og maskiner, som de store kalksten har.   

 

Vi har brug for kalk

Der kan være mange fordele ved at fjerne kalk fra ens vand, da det naturligvis løser problemet med belægninger i hjemmet. Men samtidig kan det også være med til at skabe nogle andre problemer. For kalk er nemlig et nødvendigt mineral, som en stor del af knoglerne også består af. Derfor er det også nødvendigt for vores knogler at få rigeligt med kalk, så vi kan holde dem sunde og stærke. Også vores tænder har brug for, at vi indtager tilstrækkeligt med kalk.

Mange oplever, at de har svært ved at få indtaget nok kalk i hverdagen, og fjerner vi kalken fra vores vand, kan det selvfølgelig blive endnu mere problematisk. Derfor mener vi heller ikke, at der er grund til at bruge ressourcer på at fjerne noget fra vandet, som vi egentlig har brug for at indtage. Vi kan i stedet anvende en teknologi, der har fokus på det egentlige problem, altså kalkens form.

 

Beskyt din bolig mod kalkaflejringer

Selvom vi ikke mener, at det er nødvendigt at afskaffe kalk fra vandet, er det naturligvis stadig nødvendigt at beskytte boligen mod aflejringer fra kalken. Som vi også har været inde på, findes der nemlig utallige eksempler på steder i boligen, hvor disse aflejringer kan vise sig. Når de begynder at vise sig, kan det være nemt vende det blinde øje til. Men hvis man for ofte begynder at springe afkalkningen over, så er det, at problemet hurtigt bliver forværret og bliver vanskeligt at slippe af med.

Plamagerne kan ikke bare skylles væk med vand. De vil typisk sidde godt fast, ophobningen af kalk gør det aldrig nemmere. Man kan naturligvis gøre meget for løbende at holde det nede, og er du god til at fjerne overskydende vand fra dine overflader, så vil det også kunne hjælpe på en del af det. Der vil dog altid være steder, som du ikke kan nå, og det gælder eksempelvis dine vandrør. Her er det nødvendigt med en løsning, der kan rense rørene fri for kalksten, så rørene ikke får skader.

 

Undgå kalk i dine vandrør med en Kalkknuser

Tilkalkede vandrør får svært ved at forsyne boligen med den nødvendige mængde vand, og der skal derfor bruges mere energi til dette. Det samme kan ske for din vaskemaskine eller opvaskemaskine, som også har brug for et godt vandtryk for at kunne vaske service og tøj rent. Sidder der for meget kalk og andet snavs i de rør, som fører til maskinerne, så kan det være med til at sænke vandtrykket gevaldigt. Herefter vil maskinerne ikke kunne fungere optimalt, og i nogle tilfælde må rørene udskiftes. Det sker også, at maskinen i sidste ende kan stoppe helt med at fungere, og det kan derfor blive dyrt, hvis ikke man sørger for at beskytte rørene mod kalk.

En Kalkknuser løser blandt andet udfordringen med de tilkalkede vandrør, som kan være svære selv at rengøre. Du skal derfor ikke bøvle med at tilkalde en VVS’er, når kalk igen begynder at sætte sig fast. Du kan samtidig forlænge levetiden på din vaskemaskine og opvaskemaskine, når du ved hjælp af en Kalkknuser holder rørene fri for kalk.

 

Montering af blødgøringsanlæg – så nemt er det

Når du får din nye Kalkknuser hjem, er det tid til, at den skal monteres. Den kommer til at sidde på et vandrør, og der vil i pakken medfølge et monteringsbeslag, som gør det nemt at klikke din Kalkknuser fast på vandrøret. Det bedste resultat opnår du, hvis du kan få apparatet til at sidde fast på et rør, som har koldt vand. Herefter skal den tilsluttes strøm, så der kan blive udsendt lydbølger gennem dit vand.

Efter monteringen går der ikke lang tid, før der sker noget. Faktisk går der ikke mere end et par minutter, før vandet vil blive ramt af lydbølgerne, og kalkstenene bliver påvirket. De synlige resultater vil også hurtigt kunne spottes, når kalken efter noget tid får løsnet sig fra overfladerne.